Circulair produceren

Samenwerken met i-did
Bedrijven en organisaties hebben een voorbeeldfunctie voor onze samenleving. Daarom verbindt i-did zich met bedrijven met een hart voor mens en milieu. Wij ontlasten organisaties van hun afgedankte (bedrijfs)kleding en helpen merken/brands van hun textiel overschot. Hier leveren we nieuwe, hoogwaardige designproducten voor terug. Zo worden textiele grondstoffen hergebruikt en wordt op een duurzame manier kleinschalige productie in eigen land mogelijk gemaakt. Zo houden we de cirkel draaiende.

Voor voorbeelden klik hier >>

130 miljoen kilo kapotte kleding en textiel
Ieder jaar veroorzaken wij als consumenten en bedrijfsleven 240 miljoen kilo textiel afval. Hiervan belandt 130 miljoen kilo tussen het normale afval. Zonde, vinden wij, want het is een enorme verspilling van kostbare energie, grondstoffen en mensenwerk. i-did wil hier verandering in brengen en de noodzaak van textielinzameling stimuleren door consumenten en bedrijven te laten zien dat ook niet meer draagbare kleding van waarde is en als grondstof kan dienen voor nieuwe producten.

Urban mining
i-did heeft ontdekt dat niet meer draagbare kleding en kapot textiel een nieuwe grondstof oplevert. Een hoogwaardig kwaliteit vilt, waarin je het karakter van de verschillende soorten gerecyclede kleding terug kunt zien. Hiervan maken wij in ons MVO-atelier mooie designproducten.

Produceren
In ons MVO-atelier hebben we een aantal producten ontwikkeld die helemaal circulair zijn. De Circular products. Alhoewel er nog geen officiële richtlijnen zijn waar producten aan moeten voldoen om volledig te recyclen zijn houden wij er op alle manieren rekening mee.

Hoe circulair produceren in zijn werk gaat zie je hier.