Samen met MADE BLUE schoon drinkwater beschikbaar maken

0 Posted by - 18 april 2017 - Berichten

We zijn ontzettend trots om te kunnen vertellen dat we een samenwerking met MADE BLUE zijn aangegaan. MADE BLUE spiegelt de watervoetafdruk of juist de waterbesparing van producten, diensten en bedrijven met liters water in drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. MADE BLUE en i-did delen de ambitie om schoon drinkwater toegankelijk te maken voor iedereen in de wereld. Op dit moment ontberen nog altijd 780 miljoen mensen permanent toegang tot schoon drinkwater. Toegang tot schoon drinkwater is tegelijkertijd de meest effectieve manier om kindersterfte en armoede te bestrijden.

Made Blue en i-did samenwerking

 

“Het produceren van textiel gaat gepaard met een enorm waterverbruik. De katoenproductie alleen is bijvoorbeeld al goed voor 2,6 % van het totale waterverbruik ter wereld. i-did wil deze ecologische voetafdruk verkleinen door onverkochte of niet meer draagbare textiel niet weg te gooien maar her te gebruiken in designproducten. Samen met MADE BLUE deze waterbesparing laten zien maakt voor ons de cirkel rond.”

Mireille Geijsen | Founder i-did

 

Made Blue partner van i-did

Bron: Simavi

Over MADE BLUE:

MADE BLUE spiegelt het drinkwaterverbruik van aangesloten merken en organisaties in Nederland met het duurzaam beschikbaar maken van drinkwater in ontwikkelingslanden: een liter voor een liter. Organisaties krijgen inzicht in hun watervoetafdruk, investeren in merkwaarde en dragen bij aan beschikbaarheid van drinkwater elders in de wereld. MADE BLUE biedt onderscheidend vermogen met positieve, meetbare impact, onafhankelijk geverifieerd. MADE BLUE is opgericht in samenwerking met Aqua for All en wordt ondersteund door Royal HaskoningDHV en PwC. Voor meer informatie zie: www.madeblue.org.

Made Blue partner van i-did

Bron: Simavi

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren