Goede akoestiek en ook sociaal

Steeds meer bedrijven vestigen zich in oude gebouwen. Er is een voorliefde voor open werkplekken, ruwe materialen en een industriële uitstraling. De keerzijde is slechte akoestiek en daarmee een onprettige werkomgeving.

Wij maken het verschil

i-did heeft design producten ontwikkeld die de akoestiek drastisch verbeteren. Gemaakt met circulaire materialen en in onze bijzondere ateliers waar mensen weer de kans krijgen in te stromen naar werk.

Samenstelling producten

Onze interieurproducten zijn opgebouwd uit 3 reststromen: 

Een buitenlaag van ons eigen design vilt. Het binnenwerk met akoestisch vilt van Métisse, gemaakt van niet herdraagbare spijkerbroeken en Ecor plaatmateriaal, gemaakt van cellulose afval (zoals papier, karton, hout, bierbostel en koffiedrap).

Geluidstest

Uiteraard zorgen onze interieurproducten voor de benodigde akoestische demping. Je kunt hier onze testresultaten vinden.

Gerecycled, circulair en sociaal

Wat onze akoestische interieurproducten onderscheidt van andere akoestische interieurproducten op de markt, is dat we bijna alleen maar gebruik maken van gerecyclede materialen (op de lijm en nietjes na) en dat onze producten circulair zijn. Van de restanten Metisse vilt én Ecor kan weer opnieuw vilt en Ecor gemaakt worden, van dezelfde hoogwaardige kwaliteit. Voor ons gerecyclede vilt zijn we op zoek naar de beste toepassing, maar ook daarvan zijn we zeker dat we die gaan vinden. Daarnaast, door de opbrengst van opdrachten, begeleiden wij mensen die lang tot altijd in de bijstand hebben gezeten naar betaald werk.

Onze ontwerpers denken graag mee over de invulling van een ruimte. Een combinatie van verschillende interieurproducten kan leiden tot een waar statement in de ruimte.

Alles wordt gemaakt in ons atelier waar we mensen die lang in de bijstand hebben gezeten, begeleiden naar duurzaam betaald werk.

Montage

Uiteraard worden alle producten geleverd met hoogwaardige ophangsystemen. Voor wandpanelen maken we gebruik van ovale stelschijven die er eenvoudig voor zorgen dat een wandpaneel goed recht opgehangen kan worden.
Al onze producten die aan het plafond hangen (of die aan het plafond bevestigd worden) leveren wij standaard het Angel ophangsysteem van Gripple. Een hoogwaardig en eenvoudig ophangsysteem dat je met weinig kluservaring goed kan monteren.

The Green House, Utrecht
We zijn trots op de mooie projecten die we al hebben opgeleverd. De verbetering van de akoestiek is niet alleen functioneel, maar ook nog eens mooi, sociaal en duurzaam.