Wij begeleiden mensen naar werk

Mensen die al echt lang in de bijstand zitten. Of nooit uit de bijstand zijn geweest. Dit zijn onze deelnemers die wij helpen ontwikkelen, door middel van coaching en begeleiding op de werkvloer. We maken akoestische interieurproducten, tassen en accessoires van gerecycled vilt.

De stap naar succes

We maken het verschil door de deelnemers te laten ervaren hoe leuk werk kan zijn. Ieders talent wordt herontdekt, verder ontwikkeld en versterkt. Onze uitstroom coach helpt daarna in het actief zoeken en bemiddelen naar een eerste baan. En zo stromen inmiddels bijna 70% van onze deelnemers uit naar langdurig werk.

'i-did heeft mijn leven veranderd omdat ik nu echt weet wat ik wil. Ik ben hartstikke blij.'

Karin de Jonge

Een schonere wereld

Met wat we maken dragen we graag bij aan een schonere wereld. Daarom hebben wij het i-did vilt ontwikkeld, gemaakt van afgedankte bedrijfskleding en textiel. Oude KLM uniformen worden helder blauw vilt. Oude ziekenhuiskleding wordt wit vilt met een pastel tintje. En zo wordt afgewaardeerde Efteling kleding sprookjesachtig blauw vilt.

We maken hier tassen van, accessoires en interieurproducten. Onze deelnemers kunnen daar een hoop vaardigheden in kwijt, zoals naaien, stansen, snijden, laseren en monteren. En zo krijgt iedereen de kans om zich te ontwikkelen binnen i-did.

Social return on investment (SROI)

Het bestaansrecht van i-did is SROI. Er zijn een hele hoop bedrijven die mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt niet kunnen aannemen. Ze hebben daar simpelweg de begeleiding en/of banen niet voor. Voor deze bedrijven is i-did de perfecte uitvoerende partner. Zo kunnen we samen jouw SROI verplichting alsnog invullen! We denken graag met je mee over de mogelijkheden.