top of page
  • Foto van schrijverKristian

Ronald van der Kemp & i-did lanceren statementtassen als stem tegen de uitpuilende textielberg

Bijgewerkt op: 17 nov. 2022

Op donderdag 3 november 2022 om 12:00 lanceerden i-did en topontwerper Ronald van der Kemp dertien statementtassen. De tassen zijn geïnspireerd op het verhaal van de Ark van Noach als symboliek voor een van de grootste uitdagingen van deze tijd: hoe gaan we om met de uitpuilende textielberg?


In elke tas komt de activistische stem van Ronald van der Kemp terug en precies 452 gram oud textiel.


De textielberg dijt uit in Nederland

Jaarlijks belandt alleen al in Nederland zo'n 330 miljoen kilogram oud textiel op de afvalberg. Een doorn in het oog van sociale onderneming i-did die het als haar missie ziet om de textielberg op te ruimen door van oud textiel gerecycled vilt te produceren. Het gerecycled vilt krijgt een nieuw leven in de vorm van tassen, (akoestische) interieurproducten en accessoires. Enkel vervaardigd in sociale ateliers in Nederland.

Van oud textiel naar hoogwaardig design

Om te laten zien dat hergebruik van oud textiel kan leiden tot hoogwaardig design zijn i-did en ontwerper Ronald van der Kemp een samenwerking gestart. Met zijn ethical en extravagante couture gemaakt van rest partijen, is Ronald een pionier in de internationale modewereld. Zijn creaties worden gedragen door beroemdheden als Céline Dion, Katy Perry en Michelle Obama.


Ronald gelooft dat textielafval het nieuwe goud is: “de klassieke i-did shopper van 452 gram gerecycled vilt kreeg een make-over door applicaties met restjes couture stoffen geïnspireerd op de 'Ark van Noach'; een metafoor voor de wereld die in brand lijkt te staan. Samen blijven we zoeken naar positieve en creatieve oplossingen voor een duurzame toekomst.”


Lancering van dertien statementtassen

De statementtassen verschijnen in een beperkte oplage van dertien exemplaren. Elke tas is handgemaakt en voorzien van een kleurrijk designontwerp.443 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


i-did_logo_vertical.png
bottom of page