top of page
SIF_blauwewand (3)_edited_edited.jpg

Sales professional direct sales b2b

commissiebasis - parttime of fulltime - per direct

 i-did zoekt meerdere gedreven sales toppers die B2B leads genereren

 

Klinkt dit als muziek in je oren? Droom jij van een sales functie waarbij je een eerlijk product verkoopt? Een mooi product met een goed verhaal dat mensen echt willen hebben? Jeuken jouw handen om een steentje bij te dragen aan een meer duurzame textielketen? Wil jij de hoogte van je inkomen zelf kunnen bepalen? Dan openen wij onze deuren voor jou, zodat jij straks met enthousiasme de deuren bij klanten gaat openen voor i-did. 

vacatures

Wat ga je doen? 

Jij gaat als sales professional op commissiebasis de direct sales oppakken van onze tassen, accessoires, vilt en een aantal akoestische interieurproducten. Je ziet kansen in de markt bij bestaande en nieuwe klanten voor zowel bestaande als nieuwe producten van i-did. Acquisitie en het opvolgen van klanten leads zijn hoofdtaken; daarbij werk je op (inter-)nationaal niveau: je zoekt actief naar nieuwe markten en nieuwe product/marktcombinaties en speelt alert in op veranderingen en kansen in bestaande markten. 

Jij bent een ster in het opbouwen van (nieuwe) relaties, het warm maken van klanten voor i-did en hen laten overgaan tot het kopen van onze producten. Jij stelt offertes en rapportages op en administreert alles zorgvuldig in Exact. 

 

Je werkt nauw samen met onze projectmanager productieatelier, want die zorgt ervoor dat jouw verkopen direct in de productieplanning komen en vervolgens op tijd bij de klant. Samen met het sales team stel je verkoopdoelen vast en werk je goed samen om dit te bereiken. Ook zijn er 2 collega’s die jou vanuit marketing en sales support kunnen faciliteren. 

 

Jouw focus zal liggen op het B2B verkopen van onze duurzame design producten. Tot de klanten behoren grote ondernemingen die hun oude bedrijfskleding willen omzetten naar viltproducten zoals KLM, IKEA, de Efteling en Defensie. Maar ook bedrijven die grotere oplages willen kopen van onze eigen collectie of een eigen label willen laten produceren bij i-did.

Wat doet i-did precies?

i-did is een van de koplopers van het sociaal ondernemerschap in Nederland. In onze sociale en duurzame productie-ateliers bieden wij werkervaring aan vrouwen en mannen die de arbeidsmarkt weer willen betreden na langere tijd werkloos te zijn geweest. In de i-did Factory verwerken we afgedankte bedrijfskleding en textiel overschotten tot prachtig nieuw design vilt en in de i-did ateliers (Utrecht en Den Haag) maken we van dit vilt verschillende mooie eindproducten. Op deze manier wordt textielafval op een creatieve manier hergebruikt en geven we mensen nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. i-did werkt voornamelijk business-to-business (KLM, IKEA, Efteling, Heineken).

Klaar voor een uitdaging? Dit helpt:

  • Jij (m/v/x) bent een klantgerichte verkoper met een vasthoudende en optimistische persoonlijkheid;

  • Jij hebt minimaal 2 jaar saleservaring;

  • Jij denkt op HBO-niveau: je werkt snel zelfstandig, kan goed omgaan met veranderingen die je werk beïnvloeden, je kan snel schakelen en denkt vooruit;

  • Jij scoort hoog op initiatief nemen (pro-actief), resultaatgerichtheid en probleemanalyse;

  • JIj bent aantoonbaar daadkrachtig, veerkrachtig en hebt een hands-on mentaliteit;

  • Jij bent een echte netwerker die goed communiceert en mensen aan je weet te binden;

  • Jij hebt gevoel voor onderhandelen;

  • Jij hebt affiniteit met onze sociale en duurzame missie.

 

En, wat hebben wij jou te bieden?

Ben je bereid om je eigen inkomen volledig zelf te bepalen? Dan ben je bij ons op het juiste adres! Wij bieden je een samenwerking op commissiebasis. Zo heb je de vrijheid om zelf te bepalen wanneer je werkt en ontvang jij een bijdrage per verkoop. Dus: hoe meer je verkoopt, hoe hoger je inkomen. 

 

Daarnaast biedt i-did een werkomgeving waarbij je elke dag opstaat om de wereld mooier te maken. Wij doen, geven elkaar vrijheid, vertrouwen en werken vanuit aandacht. Wij zijn samen op een missie en zijn met ons team in verandering en in (internationale) groei. In deze groei is het nu het perfecte moment om in ons team te stappen en hieraan mee te bouwen. Een betekenisvolle baan waarin jij in de transitie naar een meer sociale, duurzame en circulaire economie door jouw verkopen echt het verschil kunt maken!

Wil je solliciteren op deze vacature?

363898032_6795962547101474_4016180441968628177_n_edited_edited.jpg

Anita Brandsma - Gorbahn

HR medewerker

Leuk! Solliciteren kan tot en met zondag 8 oktober 2023. Stuur je CV en motivatiebrief in via onderstaande knop. Extra leuk vinden wij het als je daarnaast, in een filmpje van +/- 1 minuut, vertelt waarom je denkt dat jij de perfecte match bent voor ons team. De eerste ronde gesprekken wordt gehouden op 16 en 17 oktober 2023. 

 

i-did zet zich in om mensen in dienst te nemen die langer werkloos zijn geweest. Sta jij in de banen-afspraak en/ of ben je langer werkloos geweest,dan nodigen wij jou ook uit om te solliciteren.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

website 2020 i-did.png
bottom of page