top of page

HR-Generalist

24-32 uur - Utrecht & Den Haag - per direct

Klinkt dit als muziek in je oren: Droom jij ervan om je passie voor HR in te zetten voor een sociale missie? Nu is je kans! Bij i-did zoeken we een HR-Generalist die meebouwt aan een sterk i-did team.

vacatures

Wat ga je doen?

Als HR-generalist sta jij midden in de organisatie van i-did. Je bent (mede) verantwoordelijk voor het behouden en van bewaken van het DNA van i-did, waardoor collega’s binnen i-did op een fijne manier samenwerken en onze doelstellingen worden gehaald. Bij i-did werken we met zelfsturende teams vanuit het gedachtegoed van Semco. Daarbij pakken we verantwoordelijkheid voor onze eigen taken, emoties en gedachten met hulp van The Work van Byron Katie. Je hebt als HR-generalist een rol die je vrij kan invullen en prioriteiten kan leggen die jij belangrijk vindt (in afstemming met je collega’s). Tot jouw taken horen in ieder geval:

 

 • Je ondersteunt het team met HR-gerelateerde vraagstukken & administratie, zoals vakantie, ziekte, arbeidscontracten, functioneren, salaris, wetgeving en arbeidsvoorwaarden, RI&E;

 • Je houdt de salarisadministratie up to date en zorgt dat alle mutaties worden verwerkt in de systemen (zoals pensioen &  verzekeringen);

 • Je bent verantwoordelijk voor het aanvragen en overzicht bewaren van (loonkosten) subsidies en vergoedingen die i-did krijgt voor trajecten vanuit het UWV en Gemeenten;

 • Je hebt de regie over de employee experience binnen i-did. Zo verzorg je de onboarding, de door- en uitstroom van collega’s;

 • Je coördineert de wervingsprocedures en faciliteert teams bij de werving en selectie;

 • Je bent als casemanager betrokken bij langdurig ziektegevallen;

 • Je bent (mede)verantwoordelijk voor het behouden en bewaken van het i-did DNA;

 • Je pakt de regie om HR-gerelateerde zaken te implementeren, verbeteren of te professionaliseren (zoals salarishuis, talentontwikkeling);

 • Extra: ben je juridisch onderlegd? Dan ondersteun jij het team met juridische vraagstukken, zoals het controleren van salescontracten.

 

Jij bent de enige HR binnen i-did. Je krijgt daarbij ondersteuning van een Stip-deelnemer voor de aanwezigheidsregistratie van deelnemers in Den Haag. De functie is grotendeels operationeel/administratief. Daarbij is jouw strategische input ook welkom.

We zijn een bevlogen en groeiend team. Iedereen heeft een breed takenpakket omdat we nog een relatief klein team zijn (25 collega’s, exclusief deelnemers). Samen bouwen we een groter en sterker i-did. Jij gaat daar een belangrijke rol in spelen door met aandacht en frisse energie de HR op te pakken.

Wat zegt jouw toekomstig collega over haar werk?

“Het was voor mij een feest om bij i-did de HR te doen. Door de manier van werken, vanuit vrijheid en vertrouwen, heb ik veel verantwoordelijkheid kunnen pakken en veel kunnen leren. Van ziektebegeleiding van deelnemers, schrijven van een personeelshandboek, leren overzicht bewaren in verschillende taken, aanvragen van grote subsidies, tot implementatie van zelfsturende teams met Semco. Bij i-did kreeg ik de ruimte om te doen, om fouten te maken en om te groeien. Dankbaar voor deze tijd. Na 6 jaar i-did, geef ik het stokje graag aan jou door!:)" (Floor van Mens - huidig HR-Generalist)

 

“Ik voelde me thuis bij i-did “ - (F.M. voormalig deelnemer i-did)

Wat doet i-did precies?

i-did is een van de koplopers van het sociaal ondernemerschap in Nederland. In onze sociale en duurzame Factory & productieateliers bieden wij werkervaring aan vrouwen en mannen die de arbeidsmarkt weer willen betreden na langere tijd werkloos te zijn geweest. In de i-did Factory  verwerken we afgedankte bedrijfskleding en textieloverschotten tot gerecycled vilt om er vervolgens in onze productieateliers prachtige nieuwe designproducten van te maken. Op deze manier wordt textielafval op een creatieve manier hergebruikt en geven we mensen nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. i-did werkt voornamelijk business-to-business (KLM, IKEA, Efteling, De Nederlandse Bank, Picnic)  en we hebben ook een webshop.

 

In het productieatelier in Den Haag werken +/- 45 deelnemers. De deelnemers werken in de Factory en het productieatelier aan hun werknemersvaardigheden. Daarbij worden de deelnemers ondersteund in het zoeken en het behouden van een nieuwe baan of volgende stap na i-did. I-did biedt momenteel een aantal trajecten aan voor verschillende doelgroepen. Tot de doelgroepen behoren mensen die langere tijd werkloos zijn, mensen uit de banenafspraak,  re-integratiekandidaten en PRO/VSO scholieren.

 

Klaar voor een uitdaging? Dit helpt:

 • Jij hebt +3 jaar ervaring in de richting van HR;

 • Jij denkt op HBO-niveau (je werkt zelfstandig, kan goed omgaan met veranderingen die je werk beïnvloeden, je kan snel schakelen en denkt vooruit);

 • Jij hebt kennis van relevante (arbeidsrechtelijke-) wetgeving;

 • Jij bent van nature bezig met het bewaren van overzicht, ordenen van gegevens en bewaakt deadlines;

 • Jij bent communicatief vaardig, hebt mensenkennis en kan snel schakelen;

 • Jij krijgt er energie van om te werken in een veranderende organisatie en vindt het leuk om mee te bouwen;

 • Jij hebt affiniteit met duurzaamheid en sociaal ondernemen.

En wat hebben wij te bieden:

i-did biedt een werkomgeving waarbij je elke dag opstaat om de wereld mooier te maken. De wereld beter maken, start met het worden van de beste versie van jezelf. Wij geven je:

 • Een contract voor 7 maanden voor 24-32 uur in de week (met intentie tot verlenging)

 • Werken in een zelfsturend team
              * vrijheid in het stellen van doelen en in de manier hoe je je werk uitvoert;
              * ruimte om fouten te maken en te groeien door te doen;
              * afstemming van je eigen dromen en idealen met die van i-did.

 • Financiële zekerheid: salaris in lijn met CAO MITT, pensioenopbouw, vakantietoeslag,
  reiskostenvergoeding (tot 277,-);

 • Een fijn team om mee samen te werken. Wij doen, geven elkaar vrijheid, vertrouwen en werken vanuit aandacht. Wij zijn samen op een missie en zijn met ons team in verandering en in (internationale) groei. In deze groei is het nu het perfecte moment om in ons team te stappen en mee te bouwen aan deze groei.

 

Solliciteren?

Leuk! Dat kan je doen door je CV op te sturen, en in een filmpje van +/- 1 minuut ons te vertellen waarom jij denkt dat jij de perfecte match bent voor ons team. Je kan de informatie opsturen naar floor@i-did.nl (HR) voor 24 mei. De sollicitaties worden gehouden op 31 mei (1e ronde) en 6 juni (2e ronde).

Wil je solliciteren op deze vacature?

Floor-idid-web-DSC_1293_edited_edited.jp
Stuur dan een korte motivatie & je CV naar mij op.

Floor van Mens

HR adviseur

website 2020 i-did.png
bottom of page