top of page
banner gerecycled vilt.jpg

i-felt

Aus abgeschriebenen Textilien stellt die Industrie Putzlappen, Isoliermaterial für die Autoindustrie und Umzugsdecken her. Aber wir dachten, dass es anders gehen könnte und haben 2014 unseren Designfilz entwickelt. Jeder in der Kette hielt uns für verrückt. Wie entsteht aus ausrangierter Kleidung ein wertvolles Designprodukt?

Und jetzt sehen

 

Alle wollen bei uns sein  arbeiten! Wir bekommen mittlerweile so viele Anfragen für unseren Filz, dass wir uns entschlossen haben, ihn nicht nur selbst zu verarbeiten, sondern auch als Laufmeter zu verkaufen. Jetzt können wir gemeinsam noch mehr Wirkung erzielen!

Es ist und bleibt ein recyceltes Produkt, also ist keine Filzcharge gleich und manchmal ist sie weg = weg. Auch wenn Sie also unser Musterset haben, haben Sie vielleicht eine Filzfarbe im Sinn, die wir nicht mehr haben. Es könnte aber auch sein, dass wir eine schöne neue Farbe haben, die ihr noch nicht kennt! Fragen Sie daher immer nach, was auf Lager ist.

gerecycled vilt foto.jpg
Stalenset verkleind website.png
Ben je benieuwd of ons vilt past bij jouw project? Vraag een stalenset aan!

 

De stalenset bevat alle vilt kleuren die op dit moment verkrijgbaar zijn. Permanente i-felt kleuren (momenteel 12 stuks) en een aantal you-felt projectkleuren. Dit zijn vilt kleuren die in het verleden speciaal voor klanten zijn gemaakt zoals Efteling Forest Brown en KLM Cockpit. Deze kleuren zijn limited. De permanente kleuren zijn onbeperkt verkrijgbaar en daardoor heel geschikt voor projecten die pas over enige tijd van start gaan.

Met de stalenset kun je het materiaal alvast voelen, uitproberen in het juiste licht en al dan niet gewenst aan de slag met een moodboard.

unsere Filzfarben

Alle unsere Filzfarben werden aus recycelten Textilien hergestellt. Wir sparen beispielsweise Wasser und CO2, indem wir Textilien zu schönem Filz recyceln. Die Farben und Produkte können geringfügig von der Abbildung abweichen, da es sich um Textilsortierung handelt.

Chalkboard Black

Chalkboard Black

Permanente kleur De zwarte kleur heeft het vilt gekregen doordat het is gemaakt van gesorteerde gerecyclede zwarte fashion items van consumenten. Uit de berg verzamelde kleding die uit de textielcontainers komt, zijn voor dit vilt alleen de zwarte items gebruikt. Zo krijgt jouw versleten little black dress weer een tweede leven. Klik hier voor de actuele voorraad.

Thunder Grey

Thunder Grey

Permanente kleur Dit donkergrijze vilt is allesbehalve een grijze muis. De donkere tinten versterken elkaar tot een scherp, stevig en behaaglijk gezelschap. Thunder Grey is gemaakt van donkergrijze afgedragen consumentenkleding. Deze viltkleur bevat geen tot weinig dierlijke producten zoals wol. Klik hier voor de actuele voorraad.

Cloud Grey

Cloud Grey

Permanente kleur Hou dit vilt eens hoog boven je hoofd in de lucht. Een licht grijze wolk verschijnt. Als je goed kijkt zie je de verschillende snippers lichtgrijs een luchtig geheel vormen. Aaibaar, lichtvoetig en gemaakt van consumententextiel vers gered uit de verbrandingsovens. Het is niet gek dat wij in de wolken zijn van deze viltkleur. Klik hier voor de actuele voorraad.

Defence Green & Defence Desert

Defence Green & Defence Desert

Permanente kleuren We hebben twee kleuren Defence vilt. De herkenbare groene kleur is gemaakt van de oude leger uniformen van de landmacht. Het vilt is mosgroen en past fantastisch bij de groene revolutie in kantoren! Daarnaast hebben we de Desert kleding vervezeld tot een prachtig zandkleurig vilt. Een mooie neutrale kleur die we veel terugzien in interieurs. Klik hier voor de actuele voorraad.

Care White

Care White

Permanente kleur Een spierwitte viltkleur, met een zweem babyblauw en babyroze. Witte ziekenhuis uniformen met kleuraccenten van kraagjes en manchetten. Ze hebben door heel Nederland zorg verleend aan ieder dit dat hard nodig had. En nu verleent dit product jou een dienst. Wees er zuinig op, want wat wit is, moet natuurlijk mooi wit blijven. Deze viltkleur bevat geen tot weinig dierlijke producten zoals wol. Klik hier voor de actuele voorraad

Dew Blue

Dew Blue

Permanente kleur Dew Blue is een van onze nieuwe blauwe tinten. Een mooie lichtblauw met een lichte lavendel ondertoon. Lekker fris en, hoewel heel anders, een mooie vervanger van het populaire Efteling Fairy Blue vilt dat niet meer op voorraad is. De viltkleur Dew Blue is gemaakt van afgedragen consumenten textiel uit de welbekende kledingbakken en voor ons op kleur gesorteerd. Klik hier voor de actuele voorraad.

KLM Night Sky

KLM Night Sky

Permanente kleur KLM Night Sky is de nieuwste KLM kleur in ons assortiment. Een prachtige donkerblauwe viltkleur gemaakt van gerecyclede piloten uniformen van de KLM. Als je goed kijkt, dan herken je de gouden sliertjes afkomstig van de strepen op de mouwen van het cockpit personeel. Dit geeft het vilt een luxe uitstraling. Klik hier voor de actuele voorraad.

KLM Sky Blue

KLM Sky Blue

Permanente kleur Prachtig helder blauw vilt, gemaakt van KLM cabin crew uniformen. Het textiel heeft vele vlieguren gemaakt, honderden gesprekken aangehoord, mensen ontmoet, appelsap en wodka’s rondgebracht en is na al die noeste arbeid gerecycled tot een prachtig vilt! Al jaren een van onze populairste kleuren. Klik hier voor de actuele voorraad.

Whale Blue

Whale Blue

Permanente kleur Whale Blue is een mooie middenblauwe tint en komt het meest in de buurt van de kleur van een spijkerboek. Het is één van onze 2023 kleuren en hij is gemaakt van afgedragen consumenten textiel. Dit textiel komt via de kledingbak bij i-did terecht, nadat het op kleur is gesorteerd. Klik hier voor de actuele voorraad.

Purple Rain

Purple Rain

Project kleur Deze prachtige dieppaarse kleur is één van onze 2023 kleuren. Purple Rain is gemaakt van afgedragen consumenten textiel. Dit textiel komt via de kledingbak bij i-did terecht nadat het op kleur is gesorteerd. Deze kleur doet het goed bij projectinrichters en architecten als duurzaam behang. Een echte eye-catcher. Klik hier voor de actuele voorraad.

Red Kiss

Red Kiss

Permanente kleur De rozerode kleur heeft dit vilt gekregen doordat het is gemaakt van gesorteerde gerecyclede kleding van consumenten. Soms zie je een stukje van een oude trui of een glimmertje van een gescheurde feestjurk. Geef ieder interieur warmte met deze mooie rode kleur! Red Kiss is een populaire tassen en accessoires kleur. Klik hier voor de actuele voorraad.

Pink Panther

Pink Panther

Project kleur Pink Panther is een opvallende roze trendkleur met leuke fluor accenten. Het is één van onze 2023 kleuren en dit vilt is gemaakt van afgedragen consumenten textiel. Het textiel komt via de kledingbak bij i-did terecht nadat het op kleur is gesorteerd. Een kleur die het goed doet op onze kleine accessoires zoals etui's. Klik hier voor de actuele voorraad.

Peachy Orange

Peachy Orange

Project kleur Deze zachtoranje kleur is in 2023 gelanceerd en gemaakt van afgedragen consumenten textiel. Je ziet details in verschillende tinten oranje en her en der een vrolijk glinsterend draadje. Een fijne voorjaarskleur die mooi combineert met bruin, donkerblauw en zwart. Het textiel komt via de kledingbak bij i-did terecht nadat het op kleur is gesorteerd. Klik hier voor de voorraad.

Midsummer Yellow

Midsummer Yellow

Permanente kleur Midsummer Yellow kwam in 2023 als geroepen en werd éé van de meest bestelde kleuren in onze, toen nog consumenten, webshop. Een heerlijke vrolijke en zomerse kleur die echt goed geel is. Midsummer Yellow is gemaakt van gerecycled consumenten textiel, dat via de kledingbak bij i-did terecht komt nadat het op kleur is gesorteerd. Klik hier voor de actuele voorraad.

Efteling Forest Brown

Efteling Forest Brown

Projectkleur Wie heeft er niet heerlijke herinneringen aan een dagje Efteling? Vanaf nu kun je deze herinneringen letterlijk bij je dragen. i-did heeft namelijk de werkkleding van de Efteling mogen verwerken tot vilt en wauw, wat een magische kleur is Efteling Forest Brown geworden! Deze viltkleur bevat geen tot weinig dierlijke producten zoals wol. Klik hier voor de actuele voorraad.

KLM Cockpit

KLM Cockpit

Projectkleur Dit textiel heeft de hele wereld gezien voordat het gerecycled werd tot vilt! Het is gemaakt van de piloten uniformen van de KLM, de cockpit. Diep donker blauw met kleine vleugjes knalblauw. Klik hier voor de actuele voorraad.

Anker 1
Anker 2

Gerecycled vilt van jouw bedrijfskleding?

In de i-did Factory kunnen we jouw oude bedrijfskleding recyclen tot you-felt. Ben je benieuwd naar de toepassingen of wil je meer weten over het vervilten van je bedrijfstextiel? Lees dan hier verder.

Wil jij meer weten over ons gerecycled vilt?

+31 6 44828053 20230130_145546.jpg
Ik ben benieuwd naar je plannen & ideeën. Neem gerust contact met mij op!

Lykke Labordus

Tassen, vervilt & accessoires expert

i-did_logo_vertical.png
bottom of page