top of page
banner eigen gerecycled vilt.jpg

you-felt: je eigen vilt

Aus abgeschriebenen Textilien stellt die Industrie Putzlappen, Isoliermaterial für die Autoindustrie und Umzugsdecken her. Aber wir dachten, dass es anders gehen könnte und haben 2014 unseren Designfilz entwickelt. Jeder in der Kette hielt uns für verrückt. Wie entsteht aus ausrangierter Kleidung ein wertvolles Designprodukt?

Deze organisaties gingen je voor

ABN-AMRO_Logo_new_colors.svg.png
efteling logo_edited.png
Logo-Technische-Unie_edited.png
Logo-De-Nederlandse-Bank.png
Hoe werkt het?

1. Aanleveren textiel
 

t-shirt--v1_edited.png

Je levert textieloverschotten aan van ten minste 500kg. Vrijwel alle soorten geweven textiel kunnen we verwerken tot vilt. Doordat we enkel het aangeleverde textiel als grondstof gebruiken, blijven de kenmerken en kleur van het textiel behouden. Je ziet de oorsprong van het textiel dus terug in het vilt.

2. Textiel verwerken tot vilt

vilt icoon_edited.png

In de i-did Factory gaan wij aan de slag om het
textiel te verwerken tot vilt. Het textiel wordt eerst vervezeld. Daarna worden er, indien nodig, smelt- en sterktevezels aan toegevoegd om een mooie en sterke kwaliteit you-felt te kunnen produceren.

product icon_edited.png

3. Producten

In onze sociale ateliers kunnen van het you-felt producten worden gemaakt. Van tassen & accessoires tot woonaccessoires, akoestisch interieur en custom made producten. Ook is het mogelijk om in samenwerking met één van onze partners kantoorinrichting te laten maken als Work Pods, stoelen of bureau's. En ja, in al deze items wordt you-felt van jouw bedrijfstextiel verwerkt!

unsere Filzfarben

We inspireren je graag met alle mogelijkheden!

Wil je meer weten over de mogelijkheden en toepassingen van you-felt? In de tassen & accessoires brochure en de interieur brochure vertellen we je graag meer!

Stalenset verkleind website_edited.png
Ben je benieuwd hoe jouw potentiële you-felt aanvoelt?

De stalenset bevat alle vilt kleuren die op dit moment verkrijgbaar zijn. Permanente i-felt kleuren (momenteel 12 stuks) en een aantal you-felt projectkleuren. Dit zijn vilt kleuren die in het verleden speciaal voor klanten zijn gemaakt zoals Efteling Forest Brown en KLM Cockpit. Deze kleuren zijn limited. De permanente kleuren zijn onbeperkt verkrijgbaar en daardoor heel geschikt voor projecten die pas over enige tijd van start gaan.

Met de stalenset kun je het materiaal alvast voelen, uitproberen in het juiste licht en al dan niet gewenst aan de slag met een moodboard.

Wil je advies of meer informatie over you-felt??

+31 6 44828053 20230130_145546.jpg
Ik ben benieuwd naar je plannen & ideeën. Neem gerust contact met mij op!

Lykke Labordus

Tassen, vervilt & accessoires expert

i-did_logo_vertical.png
bottom of page