top of page
  • Foto van schrijverLinda

i-did behaalt certificaat PSO30+

Bijgewerkt op: 25 apr.


Tugay in Den Haag


Met trots delen wij dat we het certificaat PSO30+ hebben ontvangen. Een mooie erkenning dat wij in de hoogste categorie van de Prestatieladder Sociaal Ondernemen vallen. De erkenning van dit certificaat kan ook voor jou als klant of opdrachtgever ingezet worden. We leggen het je graag uit.


Wat is PSO 30+?

De PSO30+ wordt toegekend aan bedrijven waarbij meer dan 30% van de medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt heeft. Met een percentage van 93,6% hebben wij deze ladder ruimschoots gehaald.


Invulling SROI-verplichtingen

Heb jij SROI-verplichtingen die je wilt nakomen? Denk er dan eens aan om sociaal in te kopen bij i-did. SROI-verplichtingen ontstaan meestal door het aangaan van grote opdrachten met de (semi-)publieke sector. Bij het aangaan van grote opdrachten wordt vastgelegd dat een deel van de inkoopsom weer geïnvesteerd wordt in de maatschappij. Dit heet Social Return On Investment (kort gezegd: SROI). Grote kans dat jouw bedrijf deze verplichtingen heeft. De SROI-verplichting kan je invullen door sociaal in te kopen bij een bedrijf met PSO30+ certificaat. En laten wij die nu net toevallig hebben!


Shukria in Den Haag


"Ik hou van mijn werk! Het is een prachtig bedrijf en ik heb hele fijne collega's. Ik ben helemaal op mijn plek hier. " - Shukria

Ambities sociaal ondernemen

Heb jij ambities om socialer te ondernemen? En ambities om te groeien op de PSO-ladder? Ook dan is het een goede keuze om sociaal in te kopen bij ons. Alle inkopen bij ons dragen direct bij aan jouw sociaal ondernemerschap. Je kan de inkopen invoeren voor je eigen PSO-ladder. Omdat wij een percentage hebben van 93,6%, wegen de inkopen bij ons extra zwaar op de mate van sociaal ondernemerschap.


Sociaal inkopen als (semi) publieke opdrachtgever?

Wil jij als gemeente of andere (semi) publieke opdrachtgever sociaal inkopen? Denk er dan eens aan om de opdracht via art. 2.82 aanbestedingswet uit te zetten. Via dit artikel kan je opdrachten voorbehouden aan ondernemingen die zijn gecertificeerd met een PSO30+ certificaat. Mooi toch? Op deze manier kunnen sociale doelen binnen semi(publieke) instellingen worden bereikt en gaan we samen voor meer sociale impact!


Heb je vragen? We leggen graag alle voordelen van PSO30+ aan je uit. Neem contact op met sales@i-did.nl als je meer wilt weten.


426 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


i-did_logo_vertical.png
bottom of page