top of page
banner gerecycled vilt.jpg

i-felt

i-felt is vilt gemaakt van gerecycled textiel. In de i-did Factory in Den Haag wordt i-felt vervaardigd van afgedragen (werk)kleding en textieloverschotten. Textiel dat anders wordt verbrand of op een textielberg terechtkomt. Je herkent de afgeschreven uniformen van onder andere Defensie, IKEA, De Efteling en KLM.


De i-felt collectie bestaat momenteel uit veertien permanente kleuren en een aantal you-felt projectkleuren. De permanente i-felt kleuren zijn onbeperkt verkrijgbaar en daardoor heel geschikt voor grote projecten die pas over enige tijd van start gaan. De you-felt projectkleuren zijn limited kleuren die in het verleden voor klanten zijn gemaakt. De voorraad van deze kleuren is beperkt en ze kunnen niet meer opnieuw worden gemaakt.

Waarom i-felt voor jouw bedrijf?

Onbeperkt verkrijgbaar

Doordat i-did samenwerkt met verschillende textielinzame-laars in Nederland, kan i-felt telkens weer geproduceerd worden. Hierdoor zijn de permanente i-felt kleuren onbeperkt verkrijgbaar en altijd opnieuw leverbaar. Dat maakt i-felt perfect voor een eigen vaste collectie of wanneer je dezelfde producten steeds opnieuw wilt inkopen.

Duurzame & sociale impact

Door te kiezen voor producten van i-felt, maak je niet alleen duurzame, maar ook sociale impact. Met elke tas of akoes-tisch paneel dat je inkoopt, draag je bij aan een betere wereld. Zo wordt één vierkante meter i-felt geproduceerd uit ± 330 gram oud textiel. Door dit textiel her te gebruiken, bespaar je zo'n 414 liter water en 3,5 kg CO2 per vierkante meter. Daarnaast heeft i-did een PSO 30+ certificaat, wat het mogelijk maakt om sociaal in te kopen (SROI).

Ruim aanbod kleuren

De i-felt collectie wordt steeds verder uitgebreid met zowel permanente kleuren als tijdelijke kleuren en projectkleuren. Zo is er altijd wel een i-felt kleur die past bij je branding.

Productaanbod

In onze permanente i-felt kleuren hebben we veel producten op voorraad. Dit zijn producten die direct geleverd kunnen worden zonder wachttijd. Daarnaast is het mogelijk om producten te voorzien van branding, bewerkingen (laseren, stansen, etc.) of custom made (door ons) te laten ontwerpen.

gerecycled vilt foto.jpg
Stalenset verkleind website.png
Ben je benieuwd of ons vilt past bij jouw project? Vraag een gratis stalenset aan!

 

De stalenset bevat alle vilt kleuren die op dit moment verkrijgbaar zijn. Permanente i-felt kleuren (momenteel 14 stuks) en een aantal you-felt projectkleuren. Dit zijn vilt kleuren die in het verleden speciaal voor klanten zijn gemaakt zoals Efteling Forest Brown en een aantal KLM kleuren. Deze kleuren zijn limited. De permanente kleuren zijn onbeperkt verkrijgbaar en daardoor heel geschikt voor projecten die pas over enige tijd van start gaan.

Met de stalenset kun je het materiaal alvast voelen, uitproberen in het juiste licht en al dan niet gewenst aan de slag met een moodboard.

Onze viltkleuren

Al onze viltkleuren zijn gemaakt van gerecycled textiel. Hieronder zie je de kleuren, lees je waar ze vandaan komen en vind je een link naar de voorraad. Wil je een zakelijke bestelling doen? Neem dan contact op voor meer informatie en b2b prijzen.

Chalkboard Black

Chalkboard Black

Permanente kleur De zwarte kleur heeft het vilt gekregen doordat het is gemaakt van gesorteerde gerecyclede zwarte fashion items van consumenten. Uit de berg verzamelde kleding die uit de textielcontainers komt, zijn voor dit vilt alleen de zwarte items gebruikt. Zo krijgt jouw versleten little black dress weer een tweede leven. Klik hier voor de actuele voorraad.

Thunder Grey

Thunder Grey

Permanente kleur Dit donkergrijze vilt is allesbehalve een grijze muis. De donkere tinten versterken elkaar tot een scherp, stevig en behaaglijk gezelschap. Thunder Grey is gemaakt van donkergrijze afgedragen consumentenkleding. Klik hier voor de actuele voorraad.

Cloud Grey

Cloud Grey

Permanente kleur Hou dit vilt eens hoog boven je hoofd in de lucht. Een licht grijze wolk verschijnt. Als je goed kijkt zie je de verschillende snippers lichtgrijs een luchtig geheel vormen. Aaibaar, lichtvoetig en gemaakt van consumententextiel vers gered uit de verbrandingsovens. Het is niet gek dat wij in de wolken zijn van deze viltkleur. Klik hier voor de actuele voorraad.

Care White

Care White

Permanente kleur De witte kleur, met een zweem aan baby blauw en baby roze, heeft vele uren aan bijzondere zorg gezien. Witte ziekenhuis uniformen met kleuraccenten van kraagjes, manchetten, biesjes in blauw, roze, groen en lila. Ze hebben door heel Nederland zorg verleend aan ieder dit dat hard nodig had. En nu verleent dit product jou een dienst. Wees er zuinig op, want wat wit is, moet natuurlijk mooi wit blijven. Klik hier voor de actuele voorraad

Defence Green & Defence Desert

Defence Green & Defence Desert

Permanente kleuren We hebben tegenwoordig twee kleuren Defence vilt. De herkenbare groene kleur heeft het gekregen doordat het vilt is gemaakt van de oude leger uniformen van de landmacht. Het vilt is mosgroen en past fantastisch bij de groene revolutie in kantoren! Daarnaast hebben we de Desert kleding vervezeld tot een prachtig zandkleurig vilt. Voor een rustig interieur en goed te combineren met andere kleuren. Klik hier voor de actuele voorraad.

Dew Blue

Dew Blue

Permanente kleur Klik hier voor de actuele voorraad.

KLM Sky Blue

KLM Sky Blue

Permanente kleur Prachtig helder blauw vilt, gemaakt van KLM cabin crew uniformen. Het textiel heeft vele vlieguren gemaakt, honderden gesprekken aangehoord, mensen ontmoet, appelsap en wodka’s rondgebracht en is na al die noeste arbeid gerecycled tot een prachtig vilt omgetoverd! Klik hier voor de actuele voorraad.

Whale Blue

Whale Blue

Permanente kleur Klik hier voor de actuele voorraad.

KLM Night Sky

KLM Night Sky

Permanente kleur De nieuwste KLM kleur in ons assortiment. Een mooie donkerblauwe kleur gemaakt van oude piloten uniformen van de KLM. Als je goed kijkt, dan herken je de gouden sliertjes afkomstig van de strepen op de mouwen van het cockpit personeel. Klik hier voor de actuele voorraad.

Midsummer Yellow

Midsummer Yellow

Permanente kleur Klik hier voor de actuele voorraad.

Purple Rain

Purple Rain

Nieuw Binnenkort via de webshop verkrijgbaar. Bestellen kan via sales@i-did.nl.

Red Kiss

Red Kiss

Permanente kleur De rode kleur heeft dit vilt gekregen doordat het is gemaakt van gesorteerde gerecyclede kleding van consumenten. Soms zie je een stukje van een oude trui of een glimmertje van een gescheurde feestjurk. Geef ieder interieur warmte met deze mooie rode kleur! Klik hier voor de actuele voorraad.

Pink Panther

Pink Panther

Nieuw Binnenkort via de webshop verkrijgbaar. Bestellen kan via sales@i-did.nl.

Peachy Orange

Peachy Orange

Nieuw Binnenkort via de webshop verkrijgbaar. Bestellen kan via sales@i-did.nl.

Efteling Forest Brown

Efteling Forest Brown

Projectkleur Wie heeft er niet heerlijke herinneringen aan een dagje Efteling? Vanaf nu kun je deze herinneringen letterlijk bij je dragen. i-did heeft namelijk de werkkleding van de Efteling mogen verwerken tot vilt en wauw, wat een magische kleur is Efteling Forest Brown geworden! Deze viltkleur bevat geen tot weinig dierlijke producten zoals wol. Klik hier voor de actuele voorraad.

KLM Cockpit

KLM Cockpit

Projectkleur Dit textiel heeft de hele wereld gezien voordat het gerecycled werd tot vilt! Het is gemaakt van de piloten uniformen van de KLM, de cockpit. Diep donker blauw met kleine vleugjes knalblauw. Klik hier voor de actuele voorraad.

Anker 1
Anker 2

Gerecycled vilt van jouw bedrijfskleding?

In de i-did Factory kunnen we jouw oude bedrijfskleding recyclen tot you-felt. Ben je benieuwd naar de toepassingen of wil je meer weten over het vervilten van je bedrijfstextiel? Lees dan hier verder.

Wil jij meer weten over ons gerecycled vilt?

+31 6 44828053 20230130_145546.jpg
Ik ben benieuwd naar je plannen & ideeën. Neem gerust contact met mij op!

Lykke Labordus

Tassen, vervilt & accessoires expert

i-did_logo_vertical.png
bottom of page