Design van oud textiel

De industrie maakt van afgewaardeerd textiel poetslappen, isolatiemateriaal voor de autoindustrie en verhuisdekens. Maar wij vonden dat dit anders kon en ontwikkelde in 2014 ons design vilt. Iedereen in de keten verklaarde ons voor gek. Hoe kun je een waardevol design product creëren van afgedankte kleding?

DDW_Efteling%20rollen_1_edited.jpg

Meer weten over gerecycled vilt? mail sales@i-did.nl

 
4_Vilt%20voorraad%20DH%2021%2003%202018%

En zie nu

 

Iedereen wil met i-did werken! We krijgen inmiddels zo veel aanvragen voor ons vilt dat we hebben besloten het niet alleen meer zelf te gaan bewerken, maar om het ook per strekkende meter te gaan verkopen. Nu kunnen we samen nog meer impact creëren!

Het is en blijft een gerecycled product, dus geen enkele batch vilt is precies hetzelfde en soms geldt ook op=op. Dus ook als je onze stalenset hebt, kan het zijn dat je een kleur vilt voor ogen hebt die we niet meer hebben. Maar het kan het dus ook zijn dat we een prachtige nieuwe kleur hebben waar jij nog geen weet van hebt! Vraag daarom altijd even wat er op voorraad is.

Gerecycled

 

Het overgrote deel van ons vilt is gerecyclede (bedrijfs)textiel, bijgemengd met gerecyclede flinters van petflessen. Om het tot een stevig vilt te maken moeten er helaas nog wel een tweetal virgin materialen aan te pas komen. Er zit een spinvlies (een flinterdun laagje polyester stof) onder het vilt dat we nodig hebben om het vilt op te ‘vernaalden’ en er wordt een klein percentage van smeltvezels bijgevoegd om het vilt beter te binden.

 

Uiteraard houden we de ontwikkelingen scherp in de gaten en stappen we zo snel als mogelijk over op andere, duurzamere materialen. Maar daarvoor heb je nu eenmaal een grotere schaal nodig.

12_Tafelwerk%20DH%2021%2003%202018%20_ed

Vraag naar de mogelijkheden 

via sales@i-did.nl

i-did Utrecht
Floridadreef 50
3565 AM Utrecht
info@i-did.nl

030 276 2668

i-did Den Haag
Televisiestraat 4
2525 KD Den Haag
info@i-did.nl

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Flickr