top of page
banner eigen gerecycled vilt.jpg

you-felt: je eigen gerecycled vilt

you-felt wordt gemaakt van textieloverschotten van bedrijven die een duurzame oplossing zoeken voor hun textielafval. Van bedrijfskleding tot promotiemateriaal en oude voorraad, de i-did Factory kan bijna alle soorten textiel verwerken tot vilt. i-did biedt bedrijven de mogelijkheid om van eigen textiel gloednieuwe gepersonaliseerde producten te laten maken.

Producten die jij weer in kunt zetten als relatiegeschenk, eigen collectie of inrichting van je kantoorpand. Zo komt je oude textiel, in de vorm van producten, weer terug naar de organisatie en is de duurzame, sociale en circulaire keten rond.

Wil jij ook toetreden tot de lijst met organisaties die hun bedrijfstextiel op een duurzame manier hergebruiken? Neem dan contact op. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

Deze organisaties gingen je voor

ABN-AMRO_Logo_new_colors.svg.png
efteling logo_edited.png
Logo-Technische-Unie_edited.png
Logo-De-Nederlandse-Bank.png
Hoe werkt het?

1. Aanleveren textiel
 

t-shirt--v1_edited.png

Je levert textieloverschotten aan van ten minste 500kg. Vrijwel alle soorten geweven textiel kunnen we verwerken tot vilt. Doordat we enkel het aangeleverde textiel als grondstof gebruiken, blijven de kenmerken en kleur van het textiel behouden. Je ziet de oorsprong van het textiel dus terug in het vilt.

2. Textiel verwerken tot vilt

vilt icoon_edited.png

In de i-did Factory gaan wij aan de slag om het
textiel te verwerken tot vilt. Het textiel wordt eerst vervezeld. Daarna worden er, indien nodig, smelt- en sterktevezels aan toegevoegd om een mooie en sterke kwaliteit you-felt te kunnen produceren.

product icon_edited.png

3. Producten

In onze sociale ateliers kunnen van het you-felt producten worden gemaakt. Van tassen & accessoires tot woonaccessoires, akoestisch interieur en custom made producten. Ook is het mogelijk om in samenwerking met één van onze partners kantoorinrichting te laten maken als Work Pods, stoelen of bureau's. En ja, in al deze items wordt you-felt van jouw bedrijfstextiel verwerkt!

Samenwerkingen uitgelicht

We inspireren je graag met alle mogelijkheden!

Wil je meer weten over de mogelijkheden en toepassingen van you-felt? In de tassen & accessoires brochure en de interieur brochure vertellen we je graag meer!

Stalenset verkleind website_edited.png
Ben je benieuwd hoe jouw potentiële you-felt aanvoelt?

De stalenset bevat alle vilt kleuren die op dit moment verkrijgbaar zijn. Permanente i-felt kleuren (momenteel 14 stuks) en een aantal you-felt projectkleuren. Dit zijn vilt kleuren die in het verleden speciaal voor klanten zijn gemaakt zoals Efteling Forest Brown en een aantal KLM kleuren. Deze kleuren zijn limited. De permanente kleuren zijn onbeperkt verkrijgbaar en daardoor heel geschikt voor projecten die pas over enige tijd van start gaan.

Met de stalenset kun je het materiaal alvast voelen, uitproberen in het juiste licht en al dan niet gewenst aan de slag met een moodboard.

Wil je advies of meer informatie over you-felt??

+31 6 44828053 20230130_145546.jpg
Ik ben benieuwd naar je plannen & ideeën. Neem gerust contact met mij op!

Lykke Labordus

Tassen, vervilt & accessoires expert

i-did_logo_vertical.png
bottom of page