top of page
image00043.jpg

Over i-did

 

Als je bij i-did over de drempel stapt, voel je het meteen. Dit is een plek waar we werken vanuit vertrouwen en vrijheid. Een plek waar we doen, waar we fouten maken en ze verbeteren. Een plek waar we aandacht hebben voor elkaar en voor de producten die we maken.

 

Vanuit de Semco filosofie werken we zelfsturend en behandelen elkaar als volwassenen. De methode The Work van Byron Katie helpt ons om de verantwoordelijkheid over onze gedachten en emoties te nemen en de communicatie naar elkaar zuiver te houden. Wees welkom!

Scroll down anchor

Het levenslicht van i-did

Mireille (founder & director van i-did) zag dat haar Koerdische vriendin, een hoogopgeleide vluchteling, steeds maar niet mee kon doen in onze maatschappij. Toen heeft Mireille in 2009 i-did opgericht met het doel: sociale inclusie door middel van werk. i-did is begonnen als een Slow Fashion label en na vele hoogte- en dieptepunten, moest er iets veranderen. 

 

Toen eind 2012 Michiel (director van i-did) erbij kwam, kwam al snel de enorme textiel afvalberg ter sprake. Hoe mooi als wij hierbij kunnen helpen om dit beetje bij beetje op te ruimen? Hierdoor is ons prachtige gerecyclede vilt ontstaan. Eerst verklaarden ze ons voor gek, nu jaren later laten we nog steeds zien hoeveel moois er gemaakt kan worden van oud textiel.

Mireille en Michiel.jpg
Ons doel is maximale impact

De sociale en duurzame pijlers zijn de ankers van onze organisatie. Ons uiteindelijke doel is inclusie door middel van werk en het verwerken van reststromen textiel. Door onze volledige focus op maximale impact is ons winstoogmerk slechts een middel. Wat ons betreft is dat de basis naar een betere wereld en de beweging naar een nieuwe economie.

 

Het is voor ons een eervolle taak om bedrijven te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid en de belangrijke rol die ze spelen in de wereld. Elke dag zijn er keuzes om je als bedrijf te verhouden tot mens, maatschappij en milieu. Samenwerking en elkaar inspireren zijn sleutelwoorden om te veranderen naar een toekomst die meer van ons vraagt. Wij zijn graag de boodschappers, de pioniers die de keten in verandering brengen.

Den Haag_uitleg opdracht_productiewerk_2.jpg

Hoe wij werken


Onze organisatie is opgedeeld naar vier verschillende zelfsturende teams. Er is een team productie die ervoor zorgt dat de klantvraag overeenkomt met de voorraden en ontwikkelingen van producten. De productie wordt uitgevoerd door de deelnemers - die lange tijd niet hebben gewerkt. Zij worden ondersteund en begeleid door team sociaal. Dit team coacht de deelnemers actief om hen werknemersvaardigheden bij te brengen. En uiteindelijk uit te laten stromen naar een nieuwe werkgever.

 

Om voldoende vraag te creëren bij klanten en partners– en dus meer impact te maken- zet team business zich in. Ze vertellen ons verhaal, contacten onze klanten en verkennen nieuwe markten. Team Factory maakt de i-did cirkel rond. Zij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van het vilt, onderzoek en het testen van de productieprocessen.

 

Wij werken vanuit twee locaties in Nederland: Utrecht en Den Haag. Op beide locaties produceren wij onze artikelen en coachen wij ongeveer 80 deelnemers.

 

Een greep uit de organisaties die in onze missie geloven

i-did_logo_vertical.png
bottom of page