top of page
Banner Onze Missie.jpg

Onze missie

 

Wij begeleiden mensen naar werk

Ik zie je denken. Iedereen kan in deze tijden toch aan het werk als ze willen? Nou, er zijn maar liefst 300.000 mensen die momenteel in de langdurige bijstand zitten. Zij hebben te maken met multiproblematiek.

 

Oftewel problemen op meerdere leefgebieden. Ze willen wel, maar hebben een duwtje in de rug nodig. Tel daar de uitdijende textielberg, zo’n 330 miljoen kg oud textiel in Nederland per jaar, bij op en je snapt dat er snel iets moet gebeuren.

Hoe wij helpen

De mensen die nooit of lang niet hebben gewerkt worden bij ons intensief begeleid en gecoacht. Door middel van werk zetten wij in op de ontwikkeling van werknemersvaardigheden.

 

Tegelijk ruimen wij de textielberg op. Dat doen we door van oud textiel – zoals bedrijfskleding of consumenten kleding – gerecycled vilt te maken.

 

In onze ateliers werken deelnemers zelfstandig mee om van gerecycled vilt prachtige tassen, interieur en accessoires te produceren.

Oh en als sociale onderneming gaan wij alleen voor maximale duurzame en sociale impact. Winst investeren wij volledig in onze missie. Voor ons een logische keuze om een mooiere wereld te creëren.

onze missie ramzia banking grey.jpg
Onze deelnemer aan het woord
Impact afgelopen tijd

286

Langdurig werklozen geholpen

Vanaf 2018 alle deelnemers, die lang in de bijstand hebben gezeten en via ons werkervaring hebben opgedaan. De deelnemers hebben zich ontwikkeld door middel van coaching en begeleiding. 

160

Langdurig werklozen  uit de  bijstand 

De deelnemers die sinds 2018 zijn uitgestroomd naar de reguliere arbeidsmarkt. Zij hervonden werkgeluk en zijn op persoonlijk vlak tot bloei gekomen. Deze uitstromers zijn ook uit de langdurige bijstand.

16.336.032

Liter water bespaard

In samenwerking met MadeBlue berekenen wij sinds 2020 het aantal liters water die anders was verspild in de textielproductie en verwerking. Wij doneren het aantal liters water aan waterprojecten in het buitenland

93.807

Kg textiel hergebruikt

Normaal verdwijnt oud textiel in verbrandingsovens of op afvalbergen. Wij upcycelen het materiaal en geven het een gloednieuw leven in de vorm van tassen, interieur & accessoires. 

Leuke missie, maar wat kan je met gerecycled vilt?

 

Een hele hoop! Hiernaast zie je bijvoorbeeld de Yohannes (vernoemd naar onze deelnemer) shopper. Gemaakt van oude Efteling uniformen. De Yohannes met rits is praktisch, sterk en vooral een eyecatcher. Met deze shopper bespaar je 561 liter water, hergebruik je 460 gram oud textiel en geef je iemand kans op een sociale toekomst!

Ons vilt, i-felt, is oersterk en degelijk. Naast tassen produceren wij ook interieuritems en accessoires. 
 


                            & draag bij aan deze missie!

onze missie floor efteling fairy blue.jpg
Wereldwijd doet iedereen 100% mee door middel van werk

We zijn goed op weg. Toch geloven wij in een grootser doel. Namelijk dat wereldwijd iedereen 100% meedoet door middel van werk.

 

Met de i-did Factory bieden wij als een van de eersten een compleet circulaire textielketen aan. Zelfs kleine hoeveelheden oud textiel verwerken wij tot vilt. Al dat prachtige vilt vormt de basis voor sociaal doen: kwetsbaren aan het werk helpen. Dit model gaan wij wereldwijd inzetten om nog veel meer impact te maken. 
 

En tegelijk willen we onze missie in Nederland voltooien door mensen in de langdurige bijstand te helpen en de textielberg netjes op te ruimen. Met de aanschaf van onze i-did items weet je zeker dat je meehelpt aan deze missie! 

Bekijk onze samenwerking met KLM
In februari 2019 kwamen er twee medewerkers van de KLM bij ons op bezoek in Den Haag. Zij waren verantwoordelijk voor de hele KLM 100-jaar collectie en waren nieuwsgierig wat wij voor ze konden betekenen. Zij dachten: "hoe cool zou het zijn als we dit met onze oude uniformen zouden kunnen maken?". 

En zo kwam het tot een samenwerking met als resultaat producten van prachtig KLM vilt. Op en top duurzaam & sociaal.

Sluit je aan bij onze missie!

Schrijf je in voor de i-did stories en we houden je regelmatig op de hoogte van onze sociale verhaal, nieuwe soorten vilt & producten en toffe samenwerkingen. 

Een greep uit de organisaties die in onze missie geloven

website 2020 i-did.png
bottom of page