top of page
  • Foto van schrijverLinda

IKEA TILLVERKA: collectie van gerecycled vilt

Bijgewerkt op: 8 jul. 2020

Eindelijk is het zo ver! De TILLVERKA collectie van IKEA ligt nu in alle IKEA-winkels in Nederland. Deze collectie is gemaakt van restanten van Nederlands IKEA textiel. Hier is dan weer gerecycled vilt van gemaakt in samenwerking met i-did. Hoe deze duurzame samenwerking tot stand is gekomen, vertellen we in deze blog!


Bron: IKEA


Circulaire collectie bij IKEA

De TILLVERKA collectie van IKEA en i-did herwaardeert het oude textiel van IKEA. Het maken van deze collectie zorgt ervoor dat i-did mensen die lang niet of nooit gewerkt hebben kan coachen op werknemersvaardigheden en helpen uitstromen naar een nieuwe baan. "Het verwerken van oud textiel tot vilt is een bekend proces binnen de recycle-industrie; i-did maakt echter design-vilt. De Utrechtse onderneming steunt mensen in Nederland die al langere tijd geen baan hebben." aldus IKEA (bron)


ÅTERSTÄLLA collectie

"Wij hebben al eerder een aantal tijdelijke collecties gehad bij IKEA. Dit startte al in 2016.

Na een uitgebreide audit in de maanden die volgden kregen we een medio 2016 de opdracht voor de eerste upcycling opdracht: van afgeschreven IKEA textiel nieuwe producten maken voor alle Nederlandse vestigingen! Dit upcycling concept kwam trouwens van IKEA Zweden als oplossing voor niet-verkochte textiel. De ÅTERSTÄLLA collectie was geboren en lag in november dat jaar in alle 13 Nederlandse vestigingen van IKEA! Alle i-did deelnemers werden uitgenodigd voor de aftrap in de vestiging Utrecht. Zo mooi om te zien dat juist zij in de spotlights werden gezet; hoe blij en trots kun je zijn als je na jaren niet gewerkt te hebben ineens meewerkt aan zo’n mooie opdracht en daar ook van IKEA de waardering voor krijgt." (bron)


De restanten van de ÅTERSTÄLLA collectie hebben wij verwerkt tot vilt en we gebruikten dit o.a. voor onze eigen collectie in onze webshop. De frisse viltkleur IKEA Textile heeft leuke neon accenten wat zorgt voor een speelse touch!


TILLVERKA collectie van IKEA (bron)


IKEA Textile & IKEA Coworker

Wij hebben twee prachtige viltkleuren gemaakt van oud IKEA textiel. Het IKEA Textile vilt is gemaakt van de restanten van onze eerdere collecties met IKEA. IKEA Coworker vilt is gemaakt van oude werkkleding van IKEA medewerkers. Hier zijn mooie tassen van gemaakt om als kerstcadeau aan IKEA medewerkers te geven!

Links (op mobiel boven): IKEA Textile Ramzia Rechts (op mobiel onder): IKEA Coworker Hakim


De TILLVERKA collectie is vanaf 1 juli 2020 in alle Nederlandse IKEA winkels verkrijgbaar!

2.841 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


i-did_logo_vertical.png
bottom of page