top of page
  • Foto van schrijverKristian

Kijk de kunst af bij deze ontwerpers: verbindend hout, akoestische islands & Japanse Manga

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023

Verbeeldingskracht en gerecycled vilt zijn een gouden combinatie. Dat bewijzen ontwerpers, inrichters en creatievelingen keer op keer. Ontwerpen komen tot leven en ruimtes transformeren in persoonlijkheden. Deze keer Japanse Manga, het verbindende hout van Studio Key en de akoestische islands bij Buitenplaats Maartensdijk.



Manga - Paul Noordijk



<a id="Manga"></a>

De inspiratiebron voor Peter Noordijk (interieurontwerper) was de Japanse Manga. Een sferische kern die het ontwerp laat ademen. De verschillende materialen en kleuren geven de onderdelen gelaagdheid en veel diepte: zo ook het diverse muurbehang in de verschillende ruimtes. Het IKEA co-worker vilt is het sferische element in de woonkamer.


 

Circulair ontwerp Firma van Buiten - Studio Kley


In het gebouw van Firma van Buiten is één houtsoort de verbindende factor voor het interieur als geheel. Het donkerbruine hout vormt het kader waarbinnen tweedehands meubels en hergebruikte materialen de kern vormen. Zo ook de stoelen - houtig robuust - bedekt met zitkussens en rugsteuntjes van gerecycled vilt in de kleur Efteling Fairy Blue. Ontwerp: Studio Kley


 

Buitenplaats Maartensdijk - Uppr


Via Uppr places is het mogelijk om duurzame plekken te vinden voor werken, vergaderen en ontmoeten. Zo ook op Buitenplaats Maartensdijk. Een inspirerende vergaderlocatie met vijf unieke ruimtes.


Voor één van de ruimtes zocht Hella van Zijtveld (locatiemanager) een oplossing om de akoestiek te verbeteren: “Dat is gelukt met de akoestische islands. Daarnaast staat duurzaamheid en circulariteit hoog bij ons in het vaandel. Dat sluit perfect aan bij de missie van i-did om interieur enkel te produceren met gerecyclede materialen en vilt."



 

Deze soorten i-felt vind je in de bovenstaande ontwerpen


In de ontwerpen vind je verschillende soorten i-felt terug: IKEA Co-worker & Efteling Fairy Blue.



306 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
i-did_logo_vertical.png
bottom of page