top of page
  • Foto van schrijverLinda

De historie van onze eerste viltkleur

Bijgewerkt op: 9 jul. 2020

Dat onze viltkleur Sky Blue gemaakt is van oude KLM outfits, wist je misschien al, maar wist je ook dat dit onze allereerste viltkleur was? In deze blog vertellen we meer over het ontstaan van deze prachtige kleur.

 

Historie

Ongeveer zo'n 10 jaar geleden heeft KLM haar oude bedrijfskleding laten vervezelen toen ze overgingen naar de nieuwe bedrijfskleding. Zo was er ongeveer 60 ton aan KLM vezel opslag. Hier zagen wij kansen! Toen wij ons vilt gingen lanceren in 2015, namen wij een deel van deze vezels mee en dit is uiteindelijk ons prachtige Sky Blue vilt geworden! Zo zit Sky Blue dus al jaren in onze collectie.


Onze eerste opdracht

Net zoals vele andere ondernemingen, moesten wij ook heel snel schakelen voor onze eerste opdracht - echt heel snel! De vezels van KLM waren er, maar het vilt nog niet. Toen wij een leuke opdracht voor H&M Berlijn kregen, wilden we deze met beide handen aanpakken!


Er moesten 1000 handbags in Sky Blue (met bedrukking) woensdagochtend in Berlijn zijn. Maandag begonnen we en het vilt moest nog gemaakt worden... Ons hele atelier stond op z'n kop, maar de samenwerking was fantastisch en liet ziet hoe sterk wij zijn als we met z'n allen voor een gezamelijk doel werken! Op maandag werden eerst de rollen vilt gemaakt van de vezels. De auto van Michiel (directeur van i-did) lag vol met rollen vilt en hiermee reed hij naar het atelier, waar ze weer klaar stonden om te snijden en te stikken.


Op dinsdag zijn Michiel en Mireille (founder en directeur) samen naar een andere werkplek gegaan om de tassen, die de dag ervoor genaaid waren, te stansen voor het handvat. De hele dag was het all hands on deck. Hierna moesten ze weer terug naar ons atelier voor de laatste puntjes op de i. Toen de tassen klaar en bedrukt waren, is er in de avond een familielid met de 1000 handbags naar Berlijn gereden om het woensdag ochtend voor 9:00 uur volgens afspraak te leveren.

Het eindresultaat van de H&M Berlijn opdracht


Enorme tijdsdruk, maar een fantastische samenwerking. Hier hebben wij natuurlijk ontzettend van geleerd en tegenwoordig kunnen we zelfs orders van 30.000 stuks aan door ons geweldige team - en soms staan we nog steeds met z'n allen in het atelier om snel te schakelen! ;-)

532 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


NU 15% KORTING - op de Efteling collectie

bottom of page