top of page
  • Foto van schrijverEva

Vredesduif van gerecyclede verpleegkundigen uniformen


Bestel de vredesduif en zeg met ons mee:

Ik ben voor vrede.🕊️ Ik ben voor alle mensen. Voor jong én oud, ongeacht geloof, afkomst en nationaliteit. Door alles wat er gaande is in de wereld ben ik enorm geraakt.

Met dit symbool van de vrede laten we samen zien dat we niemand buiten willen sluiten. #samenvoorvrede


Veel mensen zijn gefrustreerd, boos en somber over oorlogen en conflicten in de wereld. Ze hebben de intentie iets te doen, maar voelen zich machteloos. Sommigen reageren zeer uitgesproken op social media; sommigen negeren juist het nieuws. Er zijn demonstraties waarin je voor de ene of voor de andere partij bent… Zelfs in Nederland is er concrete vrees voor de persoonlijke gevolgen van oorlogen in de wereld.


Ook binnen i-did drukken wereldse conflicten steeds meer als een last op onze schouders. i-did wordt gedragen door mensen met verschillende nationaliteiten. Mensen bij i-did hebben thuislanden waar oorlogen woeden en ondervinden directe gevolgen voor familie, vrienden en zichzelf.


Tijd voor actie. Daarom maakte ontwerper Odette Ex samen met i-did een vilten broche in de vorm van een vredesduif, gemaakt van gerecyclede verpleegkundigen uniformen. i-did en Odette Ex willen met het verspreiden van de duif een fysieke uiting geven aan de wens om te leven in een vreedzame wereld.


Iedereen kan vol liefde de duif opspelden zonder provocatie en zonder stelling te nemen. Wellicht lijkt het een druppel op een gloeiende plaat. Wij zijn ervan overtuigd dat je kleine stappen kunt zetten in je eigen wereld om grote veranderingen te bewerkstelligen. Stap voor stap. i-did is gebouwd op deze gedachte; door eerst goed voor jezelf te zorgen en gefaseerd weer aan het werk te gaan, voel je je sterker en kan je concreet bijdragen aan een betere wereld. Dat is een universele gedachte die niet in nationaliteiten, religies of tegenpolen blijft hangen.


€ 1,- per duif naar Artsen Zonder Grenzen

Artsen Zonder Grenzen is een organisatie die mensen helpt in noodsituaties: ‘Voor mensen die ernstig ziek of gewond zijn, voor zwangere vrouwen en voor kinderen met ondervoeding. Wie dan ook, waar dan ook’ (bron: www.artsenzondergrenzen.nl)

De artsen gaan voor een betere wereld en sluiten niemand uit. Dat is waar de vilten vredesduif ook voor staat. En daarom doneren we € 1,- per duif aan Artsen Zonder Grenzen. De rest van het verkoopbedrag dekt de maakkosten.


130 weergaven0 opmerkingen

コメント


i-did_logo_vertical.png
bottom of page