top of page
vacatures banner.jpg

Je hebt oude bedrijfskleding

Je collega's stonden er in te zwoegen, zweten en met passie hun werk uit te voeren. Herinningswaardig en tekenend voor een periode in jullie organisatie. Aan oude bedrijfskleding kleven onlosmakelijk prachtige verhalen.

Normaal lever je de oude bedrijfskleding in en verdwijnt het uit het oog. Bij i-did geloven wij in circulaire oplossingen. Het is daarom mogelijk om je oude bedrijfskleding om te zetten naar gerecycled vilt. In het vilt zie je de kleuren en snippers terug van je bedrijfskleding. In ons atelier maken wij vervolgens items voor jouw organisatie. Zo blijft een stukje cultuur behouden en voort leven!

Hoe werkt het?

1. Je levert oude (bedrijfs)kleding aan
Je levert oude bedrijfskleding van ten minste 500 kg aan. Dit gaat om soortgelijk textiel, het liefst gesorteerd op kleur en materiaal, zodat we mooi gestandaardiseerd vilt kunnen maken.

2. Wij verwerken het textiel tot vilt
In onze Factory gaan we direct aan de slag met het verwerken van je oude bedrijfskleding. Het oude textiel wordt uit elkaar gehaald, daarna worden de vezels omgezet naar gerecycled vilt. Je ziet nog snippers en de kleur terug van je oude kleding in het vilt.  

3. Je kiest welke vilt producten je ontvangt
Met je eigen gerecycled vilt krijg je de keuze welke producten we voor je maken. Zo kan je kiezen voor interieur, tassen & accessoires. Ook is het mogelijk om in samenwerking met onze partners kantoorinrichting zoals een workPod, stoelen of bureau's aan te schaffen. En ja, in al deze items is je bedrijfskleding verwerkt. 

Heb je zelf een product in gedachten? We denken graag mee hoe wij customer made voor jou produceren. De mogelijkheden zijn ontelbaar!

Gerecycled vilt

Ons gerecyclede vilt, i-felt, is gemaakt van textieloverschotten die anders verbrand worden. Je herkent de afgeschreven uniformen van onder andere Defensie, IKEA, De Efteling en KLM. i-felt wordt voor verschillende ontwerpprojecten geroemd vanwege de uitstekende akoestiek. Of de kracht van de boodschappen die een i-felt draagtas met gemak kan dragen. 

 

Dikte.

De dikte van ons vilt is ongeveer 2,5 mm. Omdat het gerecycled materiaal is kan deze echter niet helemaal uniform zijn; afwijkingen op bepaalde plaatsen zijn mogelijk binnen een marge van maximaal 20%.

Brandwerend.

Wij kunnen ons vilt impregneren om te zorgen voor brandwerendheid. Na behandeling is het mogelijk om een certificaat van behandeling te ontvangen. Het geïmpregneerde kan als moeilijk ontvlambaar worden geclassificeerd in de zin van de Nederlandse Norm NEN EN ISO 6941 (Tnavlam < 15 s, Tnagloei < 60 s).

Bewerkingen.

Wij kunnen ook allerlei bewerkingen doen in onze ateliers, zoals laseren, stansen en bedrukken. 

oude bedrijfskleding rollen vilt.jpg

Deze organisaties kiezen voor eigen vilt

& zij kiezen voor deze vilt items
We inspireren je graag met alle mogelijkheden!

Wil je meer weten over alle tassen & accessoires van gerecycled vilt? En wil je meer info over de kenmerken, functioneel gebruik en de afnames? In onze brochure nemen wij je mee waar je als inkoper blij van wordt. 

 

In onze brochure vertellen wij je alles over:
-      Tassen
-      Accessoires
-      Ons vilt
-      & customer made 

Kijk hoe jouw potentiële gerecycled vilt aanvoelt!
Ben je benieuwd hoe je eventuele nieuwe vilt aanvoelt? Vraag dan een gratis stalensetje aan!

Het stalensetje bestaat uit al onze huidige kleuren vilt, maar ook vilt uit het verleden of speciaal voor klanten gemaakt. Het geeft een prachtig beeld van de mogelijkheden van gerecycled vilt. We zijn benieuwd wat jouw plannen ermee zijn!

Wil je advies over tassen, vervilting & accessoires?

Jiska-idid-web-DSC_1299_edited_edited.jpg
Ik ben benieuwd naar je plannen & ideeën. Neem gerust contact met mij op!

Jiska Rutteman

Tassen, vervilt & accessoires expert

Een greep uit de organisaties die in onze missie geloven

NU 15% KORTING - op de Efteling collectie

bottom of page