top of page
  • Foto van schrijverKristian

i-did als opstapje naar de modeafdeling van de HEMA

Bijgewerkt op: 7 jul. 2022

Mensen tot bloei zien komen bij een nieuwe werkgever. Daar krijgen wij energie van. Geregeld nemen wij contact op met oud-deelnemers om te vragen hoe het met ze gaat, wat werk ze heeft gebracht en hoe ze terugkijken op hun periode bij i-did.


Deze keer het verhaal van oud i-did'er Kaddy die met veel plezier werkt bij de HEMA.Naam: Kaddy


Leeftijd: 43 jaar


Werkt nu bij: De HEMA. Sinds 2019.


Wat voor werk doe je daar?

“Ik werk bij de modeafdeling van de HEMA en dan vooral bij de kinderafdeling. Daar doe ik verschillende werkzaamheden zoals de kassa bemannen, voorraden bijhouden en advies geven.


Van alles vind ik het directe contact met de klant het allerleukste. Tot nu toe gaat het zo goed dat de Hema mij een vast contract heeft gegeven. Daar ben ik erg trots op!”


"Bij i-did word je direct geholpen met het inrichten van je leven, je leert er zelfstandig te worden en een plan te maken voor toekomstig werk."

Hoe kijk je terug op je tijd bij i-did?

“Ik had geen werkervaring voordat ik bij i-did aan de slag ging. Toen ik begon leerde ik veel verschillende taken in het atelier zoals naaien en stikken van materialen.


Bij i-did word je ook direct geholpen met het inrichten van je leven, je leert er zelfstandig te worden en een plan te maken voor toekomstig werk. Ik vond het een erg fijne tijd om te wennen aan werken.”


Waar ben je dankbaar voor?

“I-did heeft mij geholpen om een passende baan te vinden. Zo heb ik nu een baan die erg goed bij mij past. Anders was het mij niet gelukt om iets passends te vinden.


In mijn omgeving raad ik sommige mensen – die nog nooit hebben gewerkt - aan om eerst een aantal maanden werkervaring op te doen bij i-did. Om vervolgens de stap naar ander leuk werk te zetten.”


 

i-did begeleidt mensen naar werk

Ik zie je denken. Iedereen kan in deze tijden toch aan het werk als ze willen? Nou, er zijn maar liefst 300.000 mensen die momenteel in de langdurige bijstand zitten. Zij hebben te maken met multiproblematiek. Oftewel problemen op meerdere leefgebieden.


Ze willen wel, maar hebben een duwtje in de rug nodig. i-did biedt ze een werkplek aan waar ze groeien, leren en uiteindelijk doorstromen naar een reguliere arbeidsplek.

Fotografie: Vera Claessen


218 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


i-did_logo_vertical.png
bottom of page