Onlangs heeft i-did zich met de Factory aangesloten bij de brancheorganisatie Vereniging Herwinning Textiel (VHT). De vereniging vertegenwoordigt en behartigt de belangen van 95% van de professionele textielrecycling bedrijven in Nederland.
Met de bijbehorende KIWA-certificering kan i-did aantonen dat het voldoet aan wet- en regelgeving en dat het de herkomst van ingezameld textiel inzichtelijk kan maken.
VHT mengt zich tussen beleidsmakers en producenten
Leden van de VHT zorgen in Nederland ervoor dat zo veel mogelijk textiel wordt ingezameld, gesorteerd en/of verwerkt. Denk aan de inzamelbakken bij jou in de buurt. Ongeveer 85% van ingezameld huishoudelijk textiel in Nederland wordt verwerkt via één van de aangesloten leden van VHT.
De belangrijkste taken van de VHT is het stimuleren van samenwerking, uitwisselen van kennis en het waarborgen van (textiel)kwaliteit. De VHT mengt zich proactief tussen de beleidsmakers en producenten. Om zo een geluid te laten horen op het politieke podium als het gaat om de kwaliteit van textielproductie en verwerking.
"We zijn blij dat we gezamenlijk optrekken om de kwaliteit van aangeleverd textiel structureel te verbeteren” Margot Chevalier – Expert textielverwerking i-did
Hergebruik als norm in de textielketen
De i-did Factory is erg afhankelijk van de kwaliteit van de aangeleverde consumentenkleding om het te verwerken tot hoogwaardig gerecycled vilt. Hoe beter de kwaliteit van de oude kleding, hoe meer de i-did Factory kan verwerken tot viltproducten.
Samen met de leden van de VHT maken wij ons daarom hard om meer te sturen op de kwaliteit tijdens de processen van inzameling, sortering en recycling, Dat zorgt ervoor dat we als branche hergebruik als norm kunnen stellen in de gehele textielketen.
i-did Factory: de textielberg als start van iets nieuws
De i-did Factory is wereldwijd de enige in zijn soort die een compleet circulaire viltketen onder één dak brengt. Zelfs kleine hoeveelheden oud textiel verwerken wij tot gerecycled vilt. Al dat prachtige vilt vormt de basis voor sociaal doen: langdurig werklozen aan het werk helpen.
Comments