top of page
  • Foto van schrijverLinda

Onszelf her-uitvinden: i-did in Coronatijd

Bijgewerkt op: 6 jul. 2022

Wat een gekke tijd is het. Net als vele andere ondernemingen moeten wij onszelf opnieuw uitvinden om de start van de Corona tijd door te komen. Dit begon met medische protectiejassen en het is overgelopen in onze eigen collectie sociale mondkapjes. In deze blog vertellen we hoe wij de afgelopen maanden hebben ervaren!


Medische protectiejassen voor de zorg

Nadat de officiële quarantaine was begonnen, zaten wij met onze handen in het haar. Onze ateliers lagen stil. Logisch, maar wel jammer. Deelnemers konden niet naar werk komen en dat is juist zo belangrijk voor deze doelgroep. Tot Annemieke van Enschede Textielstad bij ons terecht kwam. Zij vroeg of we samen met 3 andere sociale ateliers de zorg een handje wilden helpen door medische protectiejassen te maken. Deze kans namen wij maar al te graag aan!


Vrijwilligers uit de lucht

We hadden alleen één grote vraag: wie kan ons helpen met deze protectiejassen? Veel van onze deelnemers vallen in de risicogroep. Hierdoor was ons atelier erg leeg en hadden we vrijwilligers nodig. Gelukkig hadden we snel al een aantal fantastische vrijwilligers die kwamen helpen! Zo waren er veel KLM medewerkers die ons dagelijks hielpen door te naaien, te vouwen of in te pakken en dat was ook nog eens gezellig (op 1,5 meter afstand ;-) ).


Één van onze fantastische vrijwilligers van KLM!


Dit kwam doordat we een eerdere samenwerking hebben gehad met KLM voor het vieren van hun 100 jarige bestaan met een hele toffe collectie van oude KLM kleding. Ook hebben we deel uit mogen maken van de Blauwe Hart dagen. Dit zijn dagen waarop KLM medewerkers de kans krijgen om vrijwilligerswerk te doen op verschillende plekken. Zo hebben wij in ons atelier in Utrecht ook een week lang KLM medewerkers kennis laten maken met i-did en dit zorgde voor warme herinneringen! Toen zij dus niet de lucht in konden en onze oproep kregen, vlogen de aanmeldingen binnen.


Atelier tijdens het maken van de protectiejassen


Sociale mondkapjes

Toen kregen wij een leuke opdracht binnen; mondkapjes maken voor medewerkers van een Distributiecentrum. We kregen door hoe soepel mondkapjes maken voor ons ging - en we vonden het ook nog eens leuk om te doen! Door deze opdracht gingen wij ook zelf nadenken: "misschien moeten we onze eigen collectie sociale mondkapjes lanceren?". Niet alleen sociaal op straat, maar steun ook een sociale onderneming.

Onze bestsellers: de donkerblauwe For you, for us, for everyone & de Grijze met logo label


De mondkapjes verkoop heeft onze verwachtingen overtroffen. Daar stonden we dan weer; met het team mondkapjes in te pakken en te versturen. Opnieuw fantastisch teamwerk en gezelligheid (met maatregelen) stond voorop!


Terug naar 'normaal'

De mondkapjes lopen nog steeds door en daar zijn we er blij mee. Ook gaan we nu de productie van onze mooie vilten producten weer starten. We krijgen super leuke nieuwe producten, dus houd de webshop in de gaten! Er komen steeds meer deelnemers terug en we hebben allerlei activiteiten voor de pauze op 1,5 meter verzonnen. Zie hieronder onze pingpong-tafel!


266 weergaven0 opmerkingen

Comments


NU 15% KORTING - op de Efteling collectie

bottom of page