top of page
  • Foto van schrijverEva

Sociale onderneming i-did Utrecht gaat naar de vestiging in Den Haag. Op naar meer impact!

Het is tijd om onze krachten te bundelen en daarom verhuizen we i-did Utrecht naar onze vestiging in Den Haag per 1 april 2024. Hiermee creëren we nieuwe kansen voor i-did in Nederland en daarbuiten. Onze sociale doelen en het behalen van maximale duurzame en sociale impact blijven onveranderd. Dus met volle kracht blijven we in Den Haag werken aan onze idealen!


De verhuizing gaat met pijn in het hart, omdat i-did van oorsprong een Utrechts bedrijf is. i-did is in Utrecht in 2009 gestart in een tijd waarin ons sociale doel - met ondernemerschap mensen die langdurig werkloos zijn middels een traject inclusief coaching op de werkvloer weer naar werk helpen - nog geen gemeengoed was. Dit veranderde met de nieuwe participatiewet in 2014. Een jaar waarin we met trots konden mededelen dat i-did de eerste sociale onderneming werd waarmee de gemeente Utrecht een partnerschap aanging.


Na jarenlang samen mooie resultaten te hebben geboekt voor onze doelgroep, moeten we helaas de laatste jaren concluderen dat we met de gemeente Utrecht tegen andere uitdagingen zijn aangelopen. De arbeidsmarkt is al meerdere jaren in hoogconjunctuur. Mensen die langdurig werkloos zijn, komen sinds lange tijd ook zonder begeleidingstraject aan een baan. Maar voor de groep met multi-problematiek die nog steeds niet regulier aan een baan komt, blijkt ons doel - stapsgewijs werkfit worden - vaak niet haalbaar. 


De afgelopen jaren hebben meerdere pilots het tij in Utrecht niet kunnen keren. Een onderbezet Utrechts atelier maakt dat wij onze Overvechtse werkervaringsplekken en banen verplaatsen naar onze hoofdvestiging in Den Haag, waar ook onze succesvolle textiel-recycling fabriek gevestigd is. 


De i-did factory is wereldwijd de enige in zijn soort die een compleet circulaire viltketen onder één dak brengt.


Ben je geïnteresseerd in het mooie kantoorpand aan de Floridadreef 50 in Utrecht? 

Het pand in Overvecht komt dus per 1 april 2024 vrij. Voor meer informatie over de huurmogelijkheden kan je contact opnemen met onze verhuurder IeVeMa Beheer: mail naar info@ievema.nl of bel naar 06-20772342 of ga naar het LinkedIn bericht.


Voor vragen over de verhuizing kun je contact opnemen met Tina Kunnen (tina@i-did.nl).
354 weergaven0 opmerkingen

Comments


i-did_logo_vertical.png
bottom of page