top of page
  • Foto van schrijverKristian

Voormalig i-did'er Elham: "Ik durfde het aan om mezelf te ontwikkelen"

Bijgewerkt op: 26 apr. 2022

Mensen tot bloei zien komen bij een nieuwe werkgever. Daar krijgen wij energie van. Geregeld nemen wij contact op met oud-deelnemers om te vragen hoe het met ze gaat, de betekenis van werk en hoe ze terugkijken op hun periode bij i-did. Deze keer het verhaal van opbloeier Elham.


Naam: Elham


Leeftijd: 42 jaar


Werkt nu bij: Een tandartspraktijk als tandartsassistent. Begon als kledingreparateur na de periode bij i-did.


Wat voor werk doe je daar? “Na i-did begon ik in een kledingatelier met het repareren van oude kleding. Door mijn tijd bij i-did en de ervaring met kleding naaien wist ik precies hoe dat moest. Toch miste ik na een tijdje het directe contact met mensen.


Dat was de reden om in een tandartspraktijk te gaan werken als tandartsassistent. Nu kan ik, naast het leuke en veelzijdige werk, praatjes maken met patiënten in de praktijk.”


Hoe kijk je terug op je periode bij i-did? “Het was erg leuk. Ik leerde voor het eerst samenwerken met andere collega’s. Ook de coaching en begeleiding van Tina (trainer i-did) was erg waardevol. Ik durfde het aan om te oefenen met de Nederlandse taal en mijzelf verder te ontwikkelen. Het is fijn om te merken dat ik mij nu zo heb ontwikkeld dat ik veel verschillende werkzaamheden kan uitvoeren. Bij i-did leer je om zelfstandig te worden, je leert iets nieuws, je talent ontdekken en samenwerken. Dat is belangrijk als je nog nooit hebt gewerkt.” i-did begeleidt mensen naar werk Ik zie je denken. Iedereen kan in deze tijden toch aan het werk als ze willen? Nou, er zijn maar liefst 300.000 mensen die momenteel in de langdurige bijstand zitten. Zij hebben te maken met multiproblematiek. Oftewel problemen op meerdere leefgebieden. Ze willen wel, maar hebben een duwtje in de rug nodig.
Fotografie: Vera Claessen

290 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


i-did_logo_vertical.png
bottom of page