top of page
  • Foto van schrijverJorien

Voormalig i-did'er Jolien: "Ik heb weer vertrouwen in mezelf gekregen"

Bijgewerkt op: 20 okt. 2022

Mensen tot bloei zien komen bij een nieuwe werkgever. Daar krijgen wij energie van. Geregeld nemen wij contact op met oud-deelnemers om te vragen hoe het met ze gaat, wat werk ze heeft gebracht en hoe ze terugkijken op hun periode bij i-did.

Deze keer het verhaal van oud i-did’er Jolien bij Defensie.


Links Jolien in haar tijd bij i-did, rechts in haar nieuwe rol bij Defensie

Naam: Jolien

Leeftijd: 58 jaar

Werkt bij: Defensie, sinds 2018

Wat voor werk doe je daar? Ik ben kleermaakster gespecialiseerd in herstel. Oftewel ik herstel kleding zodat het passend wordt voor militairen. Niet iedereen past in de standaardmaten dus soms moeten de mouwen wat langer of de broekspijpen wat korter.


Ook breng ik onder andere rangen en standen aan op de jasjes. Het is heel afwisselend werk, ik leer elke dag bij over het kleermakersvak. Dat geeft veel voldoening. ”

Hoe ben je bij Defensie terecht gekomen?

"Via een collega bij i-did werd ik attent gemaakt op de vacature voor herstelmaakster bij Defensie. Tina (coach bij i-did) heeft mij goed begeleid in het hele sollicitatieproces mede dankzij haar hulp heeft de sollicitatie geleid tot een jaarcontract bij Defensie.


Na een jaar heb ik een vaste aanstelling gekregen. Dit heeft mijn leven veranderd. Het hebben van een vast contract heeft voor veel stabiliteit en rust gezorgd in mijn leven. I-did heeft mij geholpen dit te bereiken. ”


"i-did is echt een springplank geweest voor mij, een opstapje. Ik wilde al heel lang werk en ik wilde graag iets met mijn handen doen, maar ik wist gewoon niet hoe.”

Hoe kijk je terug op je tijd bij i-did? “Ik voelde me ontzettend thuis en welkom bij i-did, ik had echt het gevoel dat ik er mocht zijn. Ook de coachingsgesprekken waren heel waardevol, hierdoor heb ik weer vertrouwen in mezelf gekregen.


Verder heb ik de ruimte gekregen om ervaring op te doen met het kleermakersvak wat me nu nog steeds helpt in mijn werk bij Defensie. Bij i-did kon ik terug in het werkritme komen zonder heel veel druk, ik had de ruimte om te wennen. Daar ben ik ze heel dankbaar voor!”

Fotografie: Vera Claessen

 

i-did begeleidt mensen naar werk

Ik zie je denken. Iedereen kan in deze tijden toch aan het werk als ze willen? Nou, er zijn maar liefst 300.000 mensen die momenteel in de langdurige bijstand zitten. Zij hebben te maken met multiproblematiek. Oftewel problemen op meerdere leefgebieden.

Ze willen wel, maar hebben een duwtje in de rug nodig. i-did biedt ze een werkplek aan waar ze groeien, leren en uiteindelijk doorstromen naar een reguliere arbeidsplek.

491 weergaven0 opmerkingen

Comments


i-did_logo_vertical.png
bottom of page