top of page
  • Foto van schrijverKristian

Voormalig i-did'er Kim: ‘Het bevalt zo goed dat ik ondertussen een vast contract heb!’

Mensen tot bloei zien komen bij een nieuwe werkgever. Daar krijgen wij energie van. Geregeld nemen wij contact op met oud-deelnemers om te vragen hoe het met ze gaat, wat werk ze heeft gebracht en hoe ze terugkijken op hun periode bij i-did.


Deze keer het verhaal van Kim bij De Koekfabriek.


Links: aan het werk bij i-did, rechts: in haar nieuwe functie bij De Koekfabriek

Naam: Kim


Leeftijd: 30 jaar


Werkt nu bij: De Koekfabriek in Utrecht. Sinds 2018.


Hoe ben je bij De Koekfabriek terecht gekomen? “Tina (coach i-did) ging wel eens langs bij de Koekfabriek en enthousiasmeerde mij om te kijken of ik er aan de slag kon gaan. Zij zochten iemand en ik zei ‘ik zoek werk, jullie zoeken medewerkers. Laten we samenwerken’.


Dat vonden ze een goed idee.


Het eerste half jaar was echt bedoeld om te wennen aan de werksfeer. Als tussenstap naar een ‘echte’ baan. Na een half jaar kreeg ik, omdat ze zo tevreden waren, een nieuw contract. Uiteindelijk ben ik er nooit meer weggegaan.”Wat voor werk doe je daar?

“De Koekfabriek zit op vier verschillende locaties, onder andere bij de Neude in Utrecht. De bakkers zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.


Zoals de naam het al zegt, bakken en verkopen wij bijzondere koekjes. Ik ben verantwoordelijk voor het inpakken en klaarzetten van de bestellingen. Daar hoort ook het contact met klanten bij die de bestellingen komen ophalen.


Het werk bevalt zo goed, van beide kanten, dat ik ondertussen een vast contract heb bij de Koekfabriek."Hoe kijk je terug op je periode bij i-did?

"In de beginperiode bij i-did moest ik überhaupt wennen om weer te werken. Om ergens op tijd aanwezig te zijn, dat er op je gerekend wordt en dat ik niet zomaar kon afzeggen. Dat zijn geen vanzelfsprekendheden als je zolang daarvoor thuis hebt gezeten.


Mijn grootste leerpunten waren het aanbrengen van structuur tijdens de werkdagen en mijn grenzen leren aangeven. Soms ging ik over de grens om te ontdekken dat de grens was bereikt.


i-did is niet alleen maar een plek waar je een dag doorbrengt. Ze geven goede begeleiding, je krijgt er workshops en een jobcoach. Er is plek om je hart te luchten en te leren. Ik mocht er maar 8 maanden blijven, maar ik heb het opgerekt tot een jaar. Dat zegt genoeg."i-did begeleidt mensen naar werk Ik zie je denken. Iedereen kan in deze tijden toch aan het werk als ze willen? Nou, er zijn maar liefst 300.000 mensen die momenteel in de langdurige bijstand zitten. Zij hebben te maken met multiproblematiek. Oftewel problemen op meerdere leefgebieden.


Ze willen wel, maar hebben een duwtje in de rug nodig. i-did biedt ze een werkplek aan waar ze groeien, leren en uiteindelijk doorstromen naar een reguliere arbeidsplek.
Fotografie: Vera Claessen308 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


i-did_logo_vertical.png
bottom of page