top of page
  • Foto van schrijverKristian

Aangenaam akoestiek van gerecycled vilt in het vernieuwde kantoorpand van Domesta

Bijgewerkt op: 14 jul. 2023

Opening: 2022

Projectinrichter: .pet projectinrichters

Interieur/ontwerp: Studio Oak & Zwartwoud

Interieurrealisatie: Intermontage

Uitvoerende partijen: SOM Huisvesting, Niemeijer Installatietechniek & Dura VermeerDe wens van Domesta was een circulaire inrichting van hun pand. Vanuit de filosofie dat ze als woningcorporatie een voorbeeldfunctie hebben als het gaat om duurzaamheid.


.pet projectinrichters was eindverantwoordelijk voor de complete realisatie. Studio Oak voor het gehele ontwerp van interieurconcept tot en met het definitieve ontwerp. ZWARTWOUD heeft voor passend maatwerk interieur gezorgd. Intermontage was verantwoordelijk voor de hergebruikte en nieuwe wanden en plafonds.


Voor dit project is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van gebruikte en bestaande producten. En wanneer deze niet aanwezig waren, is het aangevuld met herwonnen of circulaire grondstoffen.


Een voorbeeld van duurzame toepassingen in het gebouw:

  • Oude vloerdelen uit sloopwoningen zijn geschuurd en opnieuw ingezet als lambrisering

  • Met ontwerpstudio Diggels zijn bakstenen van woningen verwerkt tot nieuwe bladen voor pantry’s en zitjes in het atrium

  • De kastfronten zijn afgewerkt met bio laminaat van Huis Veendam gemaakt van aardappelschillen - een prachtige ode aan de regio

  • Voor een aangename akoestiek is er gebruik gemaakt van akoestisch vilt van Efteling bedrijfskleding

  • Waar geen hergebruikte materialen voor handen waren, is er zoveel mogelijk gebruik gemaakt van massief hout en hoogwaardig CLT. Voor een gezond binnenklimaat en CO2-reductie.
Dit soort gerecycled vilt vind je in het pand van Domesta

De akoestische panelen zijn gemaakt van gerecycled vilt Efteling Golden Touch. Die zijn oorsprong vindt in oude bedrijfskleding van de Efteling.


Fotografie: Studio Oak

372 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


i-did_logo_vertical.png
bottom of page