top of page
  • Foto van schrijverKristian

Hollands Wol Collectief en i-did laten zien dat een wollen werkplek allesbehalve wollig is

Nederlands schapenwol is afgelopen jaren veelal in het verdomhoekje terecht gekomen. Geheel onterecht volgens het Hollands Wol Collectief (HWC). Het collectief zet zich in om de toepasbaarheid van wol te laten ervaren.


Om woord bij daad te voegen is er in samenwerking met i-did een reeks wolvilten producten ontwikkeld. De Desk Divider, Saida laptophoes en de Hafida opberger combineren een strak design met de unieke materiaalkenmerken van Nederlands wol.
Eeuwig zonde

Schapenwol werd afgelopen jaren als een reststroom gezien en ook zo behandeld. Eeuwig zonde, zo vonden ook Mirthe en Janne toen ze het Hollands Wol Collectief oprichtten. Om de praktijk te laten spreken ontwikkelden ze binnen het Startup in Residence intergov programma van Provincie Zuid-Holland ‘De wollen werkplek.’


‘We willen weer aan Nederland laten zien wat voor prachtige materialen we eigenlijk voorhanden hebben. Als je er maar de juiste aandacht en tijd in steekt, dan komen daar prachtige producten uit’ Mirthe & Janne - Oprichters Hollands Wol Collectief

Wol op de werkplek: heel logisch

Schapenwol is een biobased en veelzijdig materiaal. Zo is het isolerend, akoestisch dempend en luchtzuiverend, waardoor het bijdraagt aan een goed binnenklimaat. Al deze eigenschappen komen natuurlijk prachtig naar voren in de kantooromgeving. Vandaar dat HWC een werkplek heeft ingericht, waarin alle verschillende toepassingen van wol naar voren komen. Zo zijn er akoestische panelen gevuld én bekleed met wol.


En je ziet de ontwerpen van i-did terug in de wollen werkplek: de Desk Divider, Saida laptophoes en de Hafida opberger. Door het gebruik van schapenwol krijgen de producten van i-did een heel ander karakter. De Desk Divider is in deze pilot geverfd met zeewier van de Zuid-Hollandse stranden door Zeefier. De wollen werkplek is de eerste stap om de Nederlandse schapenwol weer tot waardevolle producten te verwerken, waarmee de veelheid aan mogelijkheden duidelijk wordt.


Samenwerking met verschillende partners

Het Hollands Wol Collectief zorgt voor de juiste match tussen de wol die aangeboden wordt en de mogelijke toepassing in de Nederlandse markt. In de samenwerking met i-did is duidelijk wat een waardevol materiaal het is, door het toe te passen in interieurproducten.

Het Hollands Wol Collectief biedt bedrijven een lokaal en biobased materiaal, waarmee de transitie naar de circulaire economie mogelijk is. Lees hier meer over de Wollen Werkplek.

478 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


NU 15% KORTING - op de Efteling collectie

bottom of page