top of page
  • Foto van schrijverEva

i-did behaalt certificaat Herwinning Textiel

Bijgewerkt op: 22 mrt.

i-did heeft onlangs het certificaat Herwinning Textiel ontvangen, waarmee de i-did Factory voldoet aan de kwaliteitseisen die de Vereniging Herwinning Textiel stelt aan recyclers. De onafhankelijke toetsing hiervan ligt in handen van Kiwa. Met de certificeringsregeling Herwinning Textiel tonen Nederlandse inzamelaars, sorteerders en verwerkers van textiel aan dat ze voldoen aan relevante wet- en regelgeving én maken ze de herkomst van ingezameld textiel inzichtelijk.


Vereniging Herwinning Textiel

Leden van de VHT zorgen er in Nederland voor dat zoveel mogelijk textiel wordt ingezameld, gesorteerd en of verwerkt. En dat is belangrijk, want ondanks de grote hoeveelheid inzamelpunten in Nederland verdwijnt nog bijna de helft van het textiel in de afvalcontainer. Nu zowel de Europese als nationale ambitie is gericht op het circulair maken van de textielketen is transparantie en het inzichtelijk maken van wat er gebeurd met het ingezamelde materiaal heel belangrijk.


VHT secretaris Roderick Ferrari: "Niet onbelangrijk is dat ook gemeentelijke organisaties - die VHT-certificering als eis opnemen in aanbestedingen voor de gescheiden inzameling van huishoudelijk textiel - transparantie benoemen als een belangrijk gunningscriterium. Ze moeten er zeker van kunnen zijn dat bedrijven volgens het boekje werken, dat het materiaal van verantwoorde afkomst is en dat het inzamelen, sorteren en verwerken volgens de regels plaatsvindt. Dus met oog voor het milieu en duurzaamheid en de veiligheid en gezondheid van medewerkers."


🇪🇺 Medegefinancierd door de Europese Unie137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


i-did_logo_vertical.png
bottom of page