top of page
  • Foto van schrijverEva

Vers van de pers: Limited edition i-did x Stoov® warmtekussens en accessoires

Bijgewerkt op: 19 jun. 2023

Eindelijk mogen we het delen. De samenwerking tussen i-did en Stoov® staat live! Limited edition warmtekussens en accessoires gemaakt in vier bekende i-did vilt kleuren. Je kunt alle items, gemaakt van gerecycled textiel van Defensie, KLM & consumenten, vanaf nu shoppen in de webshop van Stoov®.Gezamenlijke missie

Stoov® en i-did delen dezelfde duurzame missie, een gezonde planeet staat voorop. Niet alleen hun praktische oplossing voor verwarmen is duurzaam. Ook de manier waarop ze produceren, moet een bijdrage leveren aan een gezonde planeet. Het vilt van i-did, i-felt, past hier perfect bij. i-felt wordt gemaakt van gerecycled textiel en daarmee bespaar je dus textiel, water én CO2.


Textielbesparing: textiel, dat niet meer wordt gebruikt, wordt verbrandt of eindigt op één van de inmiddels welbekende textielbergen. Door het te vervilten wordt het textiel opnieuw gebruikt. 3,2 m2 vilt weegt gemiddeld 1 kilo. Dus per m2 vilt bespaar je 0,3125 kg textiel.


Waterbesparing: het telen van 1 kg katoen kost ±10.000 L water. Omdat i-did gebruik maakt van (vrijwel) 100% gerecycled materiaal wordt voor de productie van 1 m2 vilt ten minste 414 liter water bespaard, vergeleken met de situatie waarin eenzelfde m2 vilt van nieuw materiaal zou zijn vervaardigd (berekend door Made Blue). Voor iedere m2 verkocht product zorgt Made Blue, in ruil voor een donatie, voor 414 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden.


CO2 besparing: doordat katoen wordt bewerkt en gekleurd is de CO2 uitstoot per kg katoen ± 10 kg. Ook het verbranden van textiel zorgt voor CO2 uitstoot. De Ellen MacArthur Foundation berekende dat er elk jaar 48 miljoen ton aan kleding wordt weggegooid. 73 procent hiervan wordt verbrand of gedumpt. Van alle afvalstromen levert recycling van textiel de grootste CO2-besparing op. Per m2 vilt bespaar je 3,5 kg CO2.Vilt kleuren

Voor de samenwerking met Stoov® is gekozen voor vier reeds bestaande i-felt kleuren: Thunder Grey, Defence Green, KLM Night Sky & Defence Desert. De kleur Thunder Grey is gemaakt van donkergrijze consumenten kleding. Consumenten kleding wordt alleen vervilt als het niet geschikt meer is voor de Nederlandse én buitenlandse markt. Pas na uitgebreide selectie komt het bij i-did terecht. De kleuren Defence Green en Defense Desert zijn gemaakt van oude uniformen van de Landmacht. Door de donkere en lichte uniformen van elkaar te scheiden, zijn er twee prachtige kleuren ontstaan die in veel interieurs passen. KLM Night Sky is één van i-did's nieuwste vilt kleuren. Een mooie donkerblauwe kleur gemaakt van oude piloten uniformen van de KLM. Als je goed kijkt, dan herken je de gouden sliertjes afkomstig van de strepen op de mouwen van het cockpit personeel.


Op de website van Stoov® is gekozen voor namen Stormy Blue (KLM Night Sky), Moss Green (Defence Green), Marble Grey (Thunder Grey) en Dune Beige (Defence Desert).


We go way back

In 2014 kwam i-did voor het eerst in contact Teun van Leijsen, de oprichter van Stoov®. De eerste warmtekussens, die toentertijd gebruikt werden in de horeca, zijn in het atelier van i-did uitgewerkt en geproduceerd. Ook daarna heeft i-did nog enkele jaren nieuwe producten voor Stoov® ontwikkeld en gemaakt, zowel van vilt als van ander textiel. Inmiddels zijn we bijna 10 jaar verder en is de band nog steeds warm. Dit blijkt onder andere uit de inrichting van het gloednieuwe Stoov® kantoor in hartje Utrecht, waar het vilten interieur van i-did volop aanwezig is. Wij vinden het supertof dat we de samenwerking nu voortzetten middels een unieke gezamenlijke collectie.


Je kunt alle items vanaf nu shoppen in de webshop van Stoov®.


Fotografie en styling is gedaan door kamer465 in opdracht van Stoov®.

482 weergaven0 opmerkingen

Comments


i-did_logo_vertical.png
bottom of page